Kaip BNS ketvirtadienį patvirtino Lietuvos kariuomenės Jungtinių štabo viešųjų ryšių karininkas Donatas Suchockis, palydėti lėktuvai - Rusijos strateginis transporto orlaivis An-22 ir karinis transporto orlaivis An-72.

„Perėmė ir atpažino An-22 ir An-72, skridusius iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Rusijos orlaiviai skrido be plano, su įjungtu atsakikliu, palaikė ryšį su skrydžių valdymo centru“, - BNS sakė D.Suchockis.

Iki 2 tūkst. Rusijos karių dalyvauja trečiadienį prasidėjusiose pratybose šalies vakaruose - Lietuvos, Latvijos ir Estijos pasienyje. Dauguma jų - desantininkai. Rusijos Gynybos ministerija patvirtino, kad pratybų scenarijus - užgrobti ir sunaikinti įsivaizduojamą priešo aerodromą.

Nuo karo Ukrainoje pradžios 2014-ųjų vasarį Rusija intensyviai rengia pratybas Baltijos šalių bei kitų Europos valstybių pašonėje. Dėl to Baltijos šalyse buvo sustiprinta nuo 2004-ųjų vykdoma NATO oro policijos misija. NATO orlaivius Lietuvoje, Šiauliuose priima Lietuvos karinių oro pajėgų bazė, Estijoje - Amari, Lenkijoje - Malborko bazės.

Pernai NATO naikintuvai palydėti Rusijos orlaivių greta Baltijos šalių kilo pusantro šimto kartų. Praėjusią savaitę tokių atvejų nebuvo.