„Šiąnakt įvyko gaisras Medininkų kelio poste. Lengvųjų transporto priemonių tikrinimo angare buvo tikrinamas lengvasis automobilis „Porche Cayenne“ su Baltarusijos Respublikos registracijos numeriais.

Buvo įtariama, kad transporto priemonėje gabenamos nelegalios prekės. Tai patvirtino ir tai, kad tikrinimo metu atliekant ardymo darbus buvo automobilyje rastos slėptuvės. Slėptuvėse buvo rastos cigaretės“, - pasakojo Vilniaus teritorinės muitinės vadovas Arūnas Pupeikis.

Teritorinės muitinės vadovas LNK „Vidurdienio žinioms“. sakė, kad gaisras kilo atliekant ardymo darbus.

„Dėl ko jis kilo, sunku pasakyti. Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba atlieka tyrimą, todėl platesnių komentarų negaliu teikti“, - sakė A. Pupeikis.

Pasak laidos pašnekovo, pareigūnai, pastebėję liepsnas, iškart pradėjo gesinti.

„Buvo gesinama gesintuvais. Jų išnaudota iki aštuonių vienetų. Buvo bandoma pasitelkti ir gesinimo šlangą, tačiau ugnis plito labai staigiai ir žmonės evakavosi“, - teigė A. Pupeikis.

Per gaisrą nukentėjo muitinės administracinis pastatas. Tikrinimo angaras yra jo pirmame aukšte.

„Pastatas suniokotas didžiąja dalimi. Gaisrininkai toliau atlieka tikrinimo, ardymo darbus, ieško, ar nėra kur nors ugnies židinių, ar yra saugu muitinės pareigūnams nešioti daiktus. Nes yra tikrinimo įranga, kompiuteriai. Lauksime žinių, kada jie pasakys, kad yra saugu, ir mes galėsime į tas patalpas, kurios yra išlikusios, patekti, ir apsižiūrėti, ką dar galima išgelbėti“, - kalbėjo A. Pupeikis.

Dar neaišku, ar galės dirbti nukentėjusiose patalpose

Jis dar negalėjo pasakyti, ar galės dirbti tose patalpose.

„Galbūt teks prašyti, kad mus vėl priimtų pasienio tarnyba“, - sakė A. Pupeikis.

Medininkų pasienio punkte iki 9 val. ryto eismas buvo sustabdytas. Nuo pietų eismas buvo atstatomas išvykimui iš Lietuvos į Baltarusiją. Atvykimas į Lietuvą per pietus dar buvo pristabdytas.

„Bendraujame su ugniagesiais gelbėtojais. Kai jie mums pasakys, kad gaisro židinių nebėra, galima atstatyti eismą, mes pradėsime atstatinėti ir įvažiavimą į Lietuvą“, - teigė A. Pupeikis.

Per gaisrą vienam pareigūnui buvo pasiūlyta su medikais nuvykti į ligoninę. Jam buvo nustatytas lengvas apsinuodijimas smalkėmis. Šiuo metu pareigūnas jaučiasi gerai, yra išleistas į namus.