Kaip BNS sakė prieš porą mėnesių susibūrusios Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (MKDS) pirmininkas Vytautas Bogušis, ketvirtadienį jis ir jo kolega parlamentaras Algis Kašėta susitiko su Centro sąjungos (CS) pirmininku Romualdu Ozolu bei CS pirmininko pavaduotoju Vidmantu Staniuliu.

"Galbūt ir mes galėtume įsilieti į formulę 3+1. Prie liberaliosios pasaulėžiūros būtų gerai ir krikščioniškajai demokratijai atstovaujantys žmonės", BNS korespondentui sakė V. Bogušis.

Centro sąjunga kartu su Naująja sąjunga (NS, socialliberalais) bei Lietuvos liberalų sąjunga paskelbė surengsianti "naujosios politikos" konferenciją. Ją ėmėsi globoti prezidentas Valdas Adamkus, kuris pirmasis pavartojo "naujosios politikos" sąvoką savo metiniame pranešime.

Anot V. Bogušio, susitikime sutarta, kad yra galimas MKDS ir "naujosios politikos" atstovų bendradarbiavimas iki Seimo rinkimų ir po jų. MKDS lyderio teigimu, susitikimą inicijavo R. Ozolas.

Pasak V. Bogušio, MKDS ir centristai turi bendrų požiūrių dėl perspektyvinės politinės raidos, politikos formavimo iki 2010 metų.

"Tikimės, kad Centro sąjungos vadovai informuos savo partnerius ir sėsime keturiese prie derybų stalo, sakė V. Bogušis.

R. Ozolas BNS korespondentui apibūdino susitikimą kaip "darbinį pokalbį", pereinant iš "kuluarinio lygmens" į "konsultacijų lygmenį".

"Tai, ką išsiaiškinome, leidžia daryti išvadą, kad galime informuoti bendradarbius socialliberalus ir liberalus, kad reikia susėsti visiems keturiems, jeigu NS ir LLS pripažins, kad tai reikalinga", sakė R. Ozolas.

Jis patvirtino "referuosiąs savo galimiems porinkiminės koalicijos partneriams, kad modernieji krikščionys demokratai norėtų su mumis derėtis dėl galimo bendradarbiavimo ir prieš Seimo rinkimus, ir po jų".

"Manau, kad tai yra svarbu, kad krikščioniškos vertybės būtų atstovaujamos liberalioje visuomenėje", sakė R. Ozolas.

Šią savaitę kilo skandalas dėl Vilniaus miesto savivaldybės nesumokėtų valstybei milijoninių skolų už fizinių asmenų pajamų mokestį. Manoma, kad ši kontraversija kelia tam tikrą pavojų Vilniaus mero, LLS lyderio Rolando Pakso politinei karjerai.

Centristų ir socialliberalų lyderiai pranešė atidėsią "naujosios politikos" konferenciją, kol paaiškės, ar liberalų lyderio reputacija yra švari.

Paklaustas apie galimą "naujosios politikos" išpažintojų skilimą, V. Bogušis vylėsi, kad "gal modernieji krikščionys demokratai ir bus tas cementas, kuris sustiprins" besiformuojančią koaliciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją