Teisingumo ministerijos nuomone, steigiamos partijos įstatuose ir programoje išdėstytos nuostatos dėl lietuvių tautos išskirtinumo, tautinės nelygybės ir nesantaikos prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintiems demokratijos ir asmenų lygybės principams bei Politinių partijų ir politinių organizacijų įstatymo nuostatoms.

Šiame įstatyme draudžiama steigti politines organizacijas, jei jų programose propaguojama rasinė, religinė, socialinė, klasinė nelygybė ir neapykanta, autoritarinio ir totalitarinio valdymo, valdžios užgrobimo prievarta metodai, karo ir smurto propaganda, žmogaus teisių bei laisvių pažeidimai.

Kaip teigiama ministerijos pranešime spaudai, LNSP įstatų nuostatos, numatančios, kad LNSP teritoriniai padaliniai - kraštas ir sritis - steigiami ne tik Lietuvos valstybės teritorijoje, bet ir etninėse žemėse, neatitinka Politinių partijų ir politinių organizacijų įstatymo nuostatų.

LNSP programos teiginiai, jog už sunkius ir organizuotus nusikaltimus turi būti baudžiama mirties bausme, prieštarauja Konstitucijos 31 straipsnio 4 daliai.

Dėl nacionalsocialistinės organizacijos registravimo į Teisingumo ministeriją M. Murza kreipėsi jau dešimtą kartą.