Ketvirtadienį naujienų agentūroje ELTA, pristatydamas kuriamos politinės jėgos programą, M. Murza pabrėžė, jog pastaruoju metu jo ir jo organizacijų nesireiškimas viešumoje buvo sąmoningas veikimas kuriant "Lietuvių tautos sąjungą".

"Šita organizacija kaip politinė partija steigiama su tikslu dalyvauti būsimuose rinkimuose. Tačiau aš asmeniškai netrokštu valdžios. Jokiuose būsimuose rinkimuose asmeniškai nedalyvausiu. Šitą aš pažadu, kad bet kokios kalbos, jog partija steigiama, nes Mindaugas nori į Seimą, yra neteisingos. Asmeniškai darysiu viską, kad į šitą partiją įstotų kiek įmanoma geresnių žmonių, išmintingų, sąžiningų ir drąsių, kurie galėtų įgyvendinti didingas šios partijos idėjas. Taigi dar kartą pabrėžiu, jog organizacijos vadovas netrokšta valdžios dėl valdžios", - sakė M. Murza.

Pats partijos steigėjas teigė, jog šiuo metu partijos ideologinį branduolį sudaro 12, tačiau pageidavimą prie jos prisijungti jau išreiškė dar beveik 100 žmonių, kurie organizacijos gretas papildys jau kitą mėnesį, ir pabrėžė, kad politinės partijos finansavimą užtikrins patys jos nariai.

"Už kiekybę geriau visada buvo, yra ir bus kokybė. Valstybės valdymo formos, kaip "gervaldijos", mes neatsisakome, atvirkščiai, mes tą propaguosime. O tai reiškia, kad mus įpareigoja, kad šitą organizaciją jungtų geriausi žmonės, kurie dabar gyvena Lietuvoje. Ketiname savo teritorinius padalinius įsteigti ir lietuvių organizacijose užsienyje. Mūsų vizija yra po 15 metų būti valdžioje, kad žmonės, Lietuvos piliečiai, sugrįžtų į Lietuvą. Nepastikime nei Rytais nei Vakarais, lietuviai turi susikurti tą gerovę patys sau. Tad artimiausiuose Seimo rinkimuose tikimės turėti savo atstovų arba frakciją", - kalbėjo M. Murza.

Kaip pažymi pats iniciatyvinės grupės vadovas, iki šiol jo organizacijų simbolikoje ir pavadinimuose vyravę nelietuviški simboliai keičiami "pačia geriausia, teisinga ir aiškia simbolika" - raudonos spalvos fone pavaizduotas Vyčio kryžius.