Pasak Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovo, G. Songailos ir kitų parlamentarų projekto preambulėje pritrūko tik šaukinio „Lietuva – lietuviams“ arba „Juden raus“ (nacių vartotas šūkis, reiškiantis „žydai lauk“).

„Man atrodo, kad šito projekto preambulėje pritrūko parašyti „Lietuva – lietuviams“ arba „Juden raus“ ar ką nors dar tokio. Ne ten einame“, - po balsavimo parlamente apgailestavo M. Mackevičius.

„Man gėda dėl mano tėvynės Lietuvos“, - pridūrė politikas, paklaustas, kokią žinią Lietuva siunčia Lenkijai bei ketvirtadienį į Vilnių atvykstančiam Lenkijos prezidentui Lechui Kaczynskiui.

Politikas sako galįs tik padėkoti premjerui Andriui Kubiliui bei kitiems Seimo nariams, kurie palaikė originalią vardų ir pavardžių rašymo tvarką dokumentuose. Anot jo, ateityje vis tiek bus grįžtama prie šio klausimo.

„Iš karto noriu padėkoti premjerui, nors Lietuvos visuomenė dar gal nesubrendusi priimti tokį įstatymą, bet vis dėl to čia buvo nemenkas pirmas žingsnis padarytas. Yra supratimas, kad vis dėlto reikia eiti, kur eina Europa. Tą supranta jau trisdešimt žmonių Seime, o kad dauguma dar nesupranta, tai labai gaila. Reikia tik apgailestauti, kad kol kas išėjo taip, kaip išėjo, bet aš esu optimistas – jei ne dabar, tai vėliau“, - svarstė M. Mackevičius.