Interviu BNS naujasis ministras teigė, kad socialinę atskirtį, migraciją, savižudybes ir alkoholizmą Lietuvoje skatina visuomenėje vyraujantis nepasitikėjimas ir individualizmas.

„Jei kas ir mažintų skurdą arba bendrai visas mūsų išgyvenamas pasekmes – migraciją, savižudybes, alkoholizmą ir visus kitus dalykus, tai mūsų tarpusavio glaudūs ryšiai. Yra visuomenės, kurios labiau susitelkusios dėl bendro gėrio, negu mes. Mes dažnai renkamės savo asmeninį gėrį. Tai yra kultūrinis veiksmas, kurį valdžia turėtų pradėti“, – kalbėjo ministras.

„Bendravimo su pilietine visuomene yra padaugėję – ne tik valstybėje, bet ir savivaldybėse. Tai džiugina ir norisi tą didinti dar keliais kartais. Viena iš probleminių situacijų, kad pilietinės visuomenės siūlymai neretai likdavo tik siūlymais. Jei net ir sugalvodavo konkrečius modelius, jie niekaip neįsikūnydavo“, – pridūrė L. Kukuraitis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje socialinei sričiai skiriama biudžeto dalis yra gerokai mažesnė nei vidutiniškai Europos Sąjungoje ir žadėjo ją didinti.

Kalbėdamas apie pensijų didinimą, ministras teigė, kad problemų kilo dėl komunikacijos, nes visiems buvo įstrigęs pažadas, jog nuo liepos jos augs 40 eurų. Valdantieji apsisprendė nuo sausio pensijas kilstelti 20 eurų.

Pasak L. Kukuraičio, pensijų indeksavimas užkirs kelią politikų manipuliavimui.

Europos Komisijos duomenimis, daugiau kaip ketvirtadaliui Lietuvos gyventojų gresia skurdas arba socialinė atskirtis, o pajamų nelygybė yra viena didžiausių ES.