Seime ir kitose valstybės institucijose Vidaus reikalų ministerija šiuo metu platina solidų reklaminį leidinį. Jame R.Palaitis aiškina, kaip puikiai dirba ir jis pats, ir jo bendražygių komanda.

Nuotraukomis ir diagramomis iliustruotam daugiau kaip 60 puslapių leidiniui „Vidaus reikalų sistemos politika. VRM 2009–2011 m.” nepagailėta brangaus popieriaus. Tiesa, tų gerų ministerijos darbų leidėjai, matyt, nepririnko tiek daug, kiek buvo užsibrėžę, todėl keli knygos puslapiai palikti tiesiog tušti, o kai kuriuose kabo vos kelios eilutės teksto. Šį leidinį parengė ir išspausdino reklamos bendrovė „Aktin”.

17,3 tūkst. litų reprezentacinių lėšų kainavusi ir 1500 egzempliorių tiražu išleista R.Palaitį pudruojanti knyga dienos šviesą išvydo šiam politikui reikiamu laiku – vasarį. Tuomet ne tik vyko savivaldos rinkimai, kuriuose R.Palaitis dalyvavo, bet ir Seime buvo girdėti opozicijos raginimų ministrui atsistatydinti po girto policininko sukeltos tragiškos avarijos.

R.Palaitis leidinio įžangoje žada, kad jis nebus paskutinis: „Taps tradicija informaciją apie tai, kas įvyko ir vyksta vidaus reikalų sistemoje, perduoti ne tik dabarties, bet ir ateities kartoms.”