Ministerijos sudaryta komisija patikrinimą atliko, reaguodama į pranešimus, jog moksleiviai egzamino užduotis žinojo iš anksto. Šį egzaminą abiturientai laikė birželio 1 dieną.

Marijampolės 6-je vidurinėje mokykloje patikrinus lietuvių kalbos egzamine raštu panaudotus vokus, vienas iš trijų buvo akivaizdžiai atkirptas ir vėl užklijuotas.

Paaiškėjo, kad vokai per klaidą abiturientams buvo išdalinti gegužės 29-ją, kuomet abiturientai pasirinktinai laikė lietuvių kalbos egzaminą žodžiu.

Kaip trečiadienį spaudos konferencijoje žurnalistams sakė švietimo ir mokslo ministras Kornelijus Platelis, šis faktas nebuvo užfiksuotas protokoluose.

"Kreipiausi į Marijampolės merą, kad nubaustų vyriausiąjį egzaminų vykdytoją bei narius, kad pateikė neteisingą protokolą, nes neužfiksavo incidento", sakė K. Platelis.

Komisijos pirmininkė Regina Klepačienė žurnalistams sakė, jog komisija pasiūlė iš pareigų atleisti mokyklos direktorės pavaduotoją ugdymo reikalams Genovaitę Gudynienę, o mokyklos direktoriui skirta griežtą papeikimą.

Taip pat siūloma skirti drausmines nuobaudas visiems pedagogams, žinojusiems apie pažeidimus.

Pasak K. Platelio, moksleiviams nereikės perlaikyti egzamino, nes ištyrus egzamino rezultatus, paaiškėjo, kad pažymiai maždaug atitinka metinius pažymius.

K. Platelio teigimu, gali būti, kad egzaminą reikės perlaikyti tiems, kurių pažymiai yra didesni nei metinis pažymys.

Kaip BNS korespondentui sakė Švietimo ir mokslo ministerijos vyriausioji specialistė Audronė Razmantienė, iš karto sužinojus apie per klaidą atplėštus vokus, buvo galima pakeisti užduotis, nes visada yra atsarginis variantas.

"Būtų buvę labai sunku, bet įmanoma", sakė V. Razmantienė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją