Šalyje pirmąsias dvi savaites įsivyraus gaivesni orai. Iš pradžių temperatūra svyruos apie 20–22 laipsnius, o antrąją savaitę plūstels dar vėsesnis oras, kuomet termometrų stulpeliai dieną fiksuos 12–17 laipsnių šilumos.

Dangumi dažnai plauks lietaus debesys, tad turėsime ne vieną progą išskleisti užsistovėjusius skėčius.

Prieš pat įpusėjant mėnesiui danguje daugės pragiedrulių, oras pradės šilti. Mėnesio viduryje sulauksime trumpo, bet itin šilto periodo, kuomet temperatūra gerokai perkops 20 laipsnių ribą.

Vietomis termometrų stulpeliai, tikėtina, fiksuos 25–27 laipsnius šilumos. Paskutinėmis mėnesio savaitėmis numatomi saulėti, sausi ir vidutiniškai šilti orai.

Panašu, jog rugsėjis mus dar tikrai palepins.

Mėnesio orų prognozė paruošta remiantis gismeteo.lt duomenimis.

Karščio rekordai

JAV mokslininkai neseniai paskelbė, kad šių metų liepa buvo karščiausia, o pirmieji septyni šių metų mėnesiai šilčiausi nuo 1880 metų, kai pradėta registruoti temperatūrą.

Nacionalinė vandenynų ir atmosferos tyrimų administracijos (NOAA) pateikti duomenys rodo nerimą keliančią oro temperatūros augimo tendenciją, siejamą su neatsinaujinančių energijos išteklių vartojimu. Praėjęs mėnuo buvo šilčiausias ne tik pagal oro temperatūrą sausumos, bet ir jūrų bei vandenynų paviršiuje, lyginant su kitomis liepomis, mėnesio vidutinė temperatūra viršijo ankstesnius nuo 1880 metų užregistruotus rekordus, sakoma NOAA ataskaitoje.

Vidutinė viso pasaulio mėnesio oro temperatūra buvo 16,61 laipsnių Celsijaus. Ankstesnis rekordas buvo užregistruotas 1998 metų liepą. „Pirmieji septyni metų mėnesiai (nuo sausio iki liepos) taip pat buvo šilčiausi per visus laikus“, – nurodė NOAA.