Mokymuose dalyvavo apie 300 Lukiškių kalėjimo pareigūnų ir tiek pat Vidaus reikalų ministerijos (VRM) 2-ojo pulko karių. Į pratybas buvo pasitelkti šarvuočiai, policijos šunys. Vaduodami įkaitus, pareigūnai laužė ir sprogdino įkalinimo kamerų duris.

Pagal iš anksto paruoštą pratybų planą, po rytinio patikrinimo ir maisto išdavimo suimtieji neva paėmė įkaitais kelis kalėjimo pareigūnus. Po to kiti kalinamieji išėjo į vidinį kalėjimo kiemą ir ragino sukelti masines riauašes.

Riaušininkų vaidmenį atliko pareigūnai. Pagal pratybų scenarijų, tardymo izoliatoriaus budėtojas apie tariamą incidentą pranešė Policijos ir Kalėjimų departamentui ir VRM 2-ajam pulkui. Skubiai į kalėjimą buvo įvesta vidaus tarnybos kariuomenė.

Vidiniame kalėjime kieme triukšmavusi grupė nuteistųjų buvo sulaikyta ir tuomet VRM 2-sis pulkas šturmavo antrąjį korpusą ir išlaisvino dviejose kamerose buvusius įkaitus. Lukiškių kalėjime dabar yra laikomi beveik 2 tūkst. nuteistųjų ir kaltinamųjų. Čia taip pat laikomi nuteistieji, kuriems yra skirtas įkalinimas iki gyvos galvos.