Sprendimas dėl lėšų LRT skoloms apmokėti buvo priimtas trečiadienį Vyriausybės posėdyje, svarstant 2000 metų biudžeto įstatymo pataisas.

Šiuo metu LRT įvairiems kreditoriams skolinga maždaug 15 mln. litų. Dėl skolų elektros tinklams šią savaitę buvo grasinta atjungti elektrą LRT pastatuose.

Kaip po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė Vyriausybės kancleris Robertas Dargis, beveik 4 mln. litų nebus atiduoti LRT savarankiškai disponuoti. LRT turės pateikti Finansų ministerijai sąskaitas, kurias norėtų skubiai apmokėti. Pagal šias sąskaitas bus padaryti pavedimai tiesiai kreditoriams.

Prioritetinėmis Vyriausybės kancleris vadino tas skolas, dėl kurių gali kilti kliūčių LRT veiklai - tai skolos už elektrą, šildymą.

Vyriausybės kancleris priminė, jog LRT generalinis direktorius Vaidotas Žukas yra įpareigotas iki kitų metų sausio 15 dienos pateikti LRT verslo planą.

R. Dargis patvirtino, jog Vyriausybės posėdyje buvo užsiminta, kad dabartinis LRT vadovas dirba netinkamai, tačiau jis siūlė "nekreipti į tai dėmesio".

"Manau, kad ir dabartinis generalinis direktorius gali pateikti verslo planą ir sugalvoti, ką veikti su LRT, nes valstybė skiria pakankamai lėšų - 35 mln. litų, - ir aš manau, kad su tais pinigais ūkiškai susitvarkius galima šiandien visuomenei duoti daug naudos", teigė R. Dargis.

Vyriausybės kancleris taip pat sakė, jog yra pažadėjęs "atskirai išspręsti skolų klausimą", jei V. Žukas savo verslo planu parodys, jog gali susitvarkyti LRT su skiriamais pinigais.

Dėl situacijos LRT susirūpinimą Lietuvos valdžiai šią savaitę išreiškė Europos transliuotojų sąjunga.