O absoliuti dauguma Lietuvos rusų pasitiki savo tautybės atstovais.

Tokie 2011 m. atliktos Europos apklausos ENRI-VIS rezultatai. Apklausos autoriai norėjo išsiaiškinti, kaip Vakarų Europos šalyse nacionalinių mažumų atstovai reaguoja į vienas ar kitas etnines grupes.

Į klausimą „Ar apskritai pasitikite žmonėmis?“ 73 proc. Lietuvos rusų atsakė teigiamai. Žmonėmis pasitiki 70 proc. Lietuvos lenkų ir 85 proc. baltarusių, taip pat 83 proc. Kaliningrado srityje gyvenančių lietuvių, 84 proc. Ukrainos lenkų, 86 proc. Lenkijos baltarusių.

Be to, siekta išsiaiškinti, koks etninių mažumų požiūris į lietuvius savo šalyje. Kaip rodo rezultatai, apie 76 proc. Lietuvos rusų pabrėžė, jog pasitiki lietuviais. Taip pat galvoja 65 proc. lenkų ir 85 proc. Lietuvos baltarusių. Latviais pasitiki apie 63 proc. šioje šalyje gyvenančių rusų, vengrais – apie 86 proc. Vengrijos slovakų, lenkais – apie 88 proc. Lenkijoje gyvenančių ukrainiečių.

Nacionalinių mažumų atstovų taip pat klausė, koks jų požiūris į jų istorinėje tėvynėje gyvenančius žmones. Apie 89 proc. Lietuvos rusų pareiškė, kad pasitiki Rusijoje gyvenančiais rusais. Lenkijos lenkais pasitiki 74 proc. Lietuvos lenkų, o baltarusiais – 90 proc. Lietuvos baltarusių.

Didelis tarpusavio pasitikėjimas tarp etninių mažumų atstovų. Apie 80 proc. Lietuvos rusų pasitiki vieni kitais, vietos lenkų šis rodiklis mažesnis – 70 proc., vietos baltarusių didžiausias – apie 90 proc.

70 proc. Latvijos rusų tvirtino, kad pasitiki vieni kitais. 83 proc. Kaliningrado lietuvių pasitiki vieni kitais.