Dėl V. Žirinovskio pareiškimų Latvijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministerijos išsikvietė Rusijos ambasadorius. Tuo tarpu Lietuvos diplomatijos vadovas apsiribojo pareiškimu socialinio tinklapio "Twitter" paskyroje.

"Čia nėra vieno vienintelio būdo, kaip reaguoti. Jeigu kolegos nutarė šitaip pasielgti, tai visiškai suprantama. Ignoruoti tokius pasisakymus - irgi visiškai suprantama, nes yra politikų, kurių vieta ne parlamente, o, sakykime, zoologijos sode, ir tai akivaizdus dalykas. Polemizuodami su nesąmonėmis mes jas dar labiau platiname ir tokiu būdu kaip ir atkreipiame dėmesį", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė L. Linkevičius.

L. Linkevičius pirmadienį "Twitter" pasidalino nuoroda į V. Žirinovskio interviu ir parašė: "jeigu Rusijos vadovybė nepasiūlys psichologinės pagalbos V. Žirinovskiui, tai daug pasakys apie juos".


Lietuvos diplomatijos vadovo teigimu, Rusijos Dūmos atstovai neatspindi valstybinės pozicijos.

"Tai nesumenkina tokių kalbų reikšmės ir nesumenkina galbūt jų aštrumo, ypač šitos krizės akivaizdoje. Taigi visiškai neatsakingi pasisakymai turi būti smerkiami be paraginimų ir laukimo ar prašymo, kad būtų pateikta valstybės nuomonė. Tai čia akivaizdu. Bet ateityje tikrai manau, kad nebūtina su visokiais tokio pobūdžio vadinamaisiais politikais polemizuoti, nes ne visada tai turi naudos", - sakė L. Linkevičius.

Kaip skelbta anksčiau, Rusijos "Rossija 24" televizijos kanalo pokalbių laidoje pasirodęs V. Žirinovskis tikino, kad sprendimas dėl Trečiojo pasaulinio karo pradžios jau priimtas, o Baltijos šalių ir Lenkijos laukia "koncentruoti aviacijos bombardavimai" bei "visiškas sunaikinimas".

Skandalingus ir grasinamus pareiškimus mėgstantis Rusijos politikas pernai Baltijos šalims taip pat pranašavo okupaciją arba sunaikinimą, Vilniui, Rygai ir Talinui parėmus galimą Vakarų šalių intervenciją Sirijoje.