Tarptautinė ginkluotės kontrolės inspektorių grupė atliks dalinio vertinamąjį vizitą pagal 2011 m. Vienos dokumentą.

Ginkluotės kontrolės inspektoriai išklausys Rusijos brigados vado pranešimą, jiems bus pateikta informacija apie dalinyje tarnaujančio personalo skaičių, ginkluotės ir kovos technikos sistemų tipus ir kiekį.

Inspektoriai taip pat susipažins su dalinio veikla lankydamiesi pagrindiniuose brigados padaliniuose ir turės galimybę bendrauti su brigadoje tarnaujančiu personalu.

Vadovaudamiesi 2011 m. Vienos dokumento nuostatomis ir vertinamojo vizito metu gauta informacija, ginkluotės kontrolės inspektoriai parengs ir išplatins Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks tarptautinių sutarčių ginkluotės kontrolės srityje reikalavimų vykdymo vertinimą.

Šiemet tai pirmasis Lietuvos kariuomenės atstovų vizitas Rusijoje, pastarąjį kartą Rusijos Federacijos kariuomenės vienetus jie inspektavo 2016 metais.

2011 m. Vienos dokumentas įpareigoja ESBO priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus bei karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų bei vizitų į karinius dalinius.

Remiantis 2011 m. Vienos dokumentu, kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti valstybė nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ir ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.