Rinkimų apylinkės atsidarė 7 val. ryto, aktyvumas pirmąją valandą nebuvo didelis. Didesnio rinkėjų skaičiaus tikimasi apie vidurdienį bei prieš pat užsidarant rinkimų apylinkėms, sako Vilniaus Bukčių rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė Jolanta Sereičkienė.

„Aštuntą valandą buvo 22 balsavusieji, aktyvumas yra mažesnis, nei įprastai. Didžiausias aktyvumas būna nuo 10 val. iki 14 val., taip pat prieš pat uždarymą, paskutinę valandą - gal žmonės iš kažkur grįžta. Pastebėjome, kad daugiausia rinkėjų atvyksta pasibaigus mišioms“, - BNS sekmadienį sakė J.Sereičkienė.

Anot jos, lyginant su praėjusiais savivaldos rinkimais, balsų skaičiavimas užtruks ilgiau dėl pirmumo balsų skaičiavimo ir papildomai atsiradusių biuletenių tiesioginiuose merų rinkimuose.

„Incidentų jokių nebuvo. Tačiau kai kurie rinkėjai yra nepatenkinti, kad jie negavo rinkėjo kortelės, o gavo tik nevardinį kvietimą. Nors balsuojant užtenka pateikti ir asmens dokumentą, kai kuriems vis dar reikia tos kortelės“, - tvirtino komisijos pirmininkė.

Į Bukčių apylinkę užsukęs Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS sakė pats balsavęs iš anksto. Pasak jo, kol kas sekmadienio rytą VRK negavo pranešimų apie rinkimų pažeidimus.

„Žinoma, kuo daugiau biuletenių, tuo ilgiau užtrunka skaičiavimas. Be abejo, tiesioginiai merų rinkimai duoda papildomai darbo – didelėse apylinkėse neproporcingai ilgiau skaičiuojami biuleteniai“, - pripažino Z.Vaigauskas.

Vieni nuo ankstaus ryto balsavę rinkėjai tikino dėl pasirinkimo apsisprendę jau iš anksto, todėl prie balsavimo kabinų neužtruko, kitiems prireikė daugiau laiko apmąstymams.

„Informacijos tikrai užteko - šiemet pilnos pašto dėžutės, todėl už ką balsuosiu, apsisprendžiau jau seniai“, - sakė Lazdynų mikrorajone gyvenanti Jadvyga.

„Tiesą sakant, apsisprendžiau sunkiai, nes visi šiemet žada tą patį. Manau, renkant merus prireiks antrojo turo - nes yra labai daug kandidatų, visi žmonės renkasi pagal savo supratimą“, - sakė vilnietis Virginijus.