Svečiai lankysis žydų genocido vietose, kultūros objektuose, susitiks su Lietuvos žydų bendruomenės ir Lietuvos valstybės institucijų atstovais.
Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė, kad pagal programą "Witnesses in Uniforms" ("Uniformuoti liudininkai") Lietuvoje viešėsiantiems Izraelio atstovams būtų taikoma speciali valstybės sienos perėjimo tvarka - jie atleisti nuo pasų ir vizų kontrolės, jiems nebus taikomos užsieniečių registravimo taisyklės.

Programa "Witnesses in Uniforms" yra tai viena iš kelių Izraelio Valstybės vykdomų edukacinių programų, skirtų supažindinti karius ir karinėms pajėgoms priskirtus civilius tarnautojus su žydų diasporos Lietuvoje ir Rytų Europoje istorija ir likimu, prisidėti užmezgant bendruomenių tarpusavio santykius, teigiama Vyriausybės projektą rengusios Krašto apsaugos ministerijos aiškinamajame rašte.

Pasak Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, Izraelio Valstybės karių ir karinėms pajėgoms priskirtų civilių tarnautojų delegacija į Lietuvą atvyks Izraelio kariniu orlaiviu.

Krašto apsaugos ministerija BNS informavo, kad tokio pobūdžio vizitai į Lietuvą pagal Izraelio Vyriausybės vykdomą programą "Witnesses in Uniform" jau įvyko 2003 ir 2007 metais.