Šeštadienį vykusioje spaudos konferencijoje LDDP ir LSDP lyderiai Česlovas Juršėnas ir Vytenis Andriukaitis nepaneigė, jog ketinama vienytis į vieną politinį judėjimą.

BNS žiniomis, sekmadienį Vilniuje vyksiančioje bendroje konferencijoje ketinama paskelbti deklaraciją dėl partijų jungimosi. Šis koaliciją sudariusių partijų susijungimas greičiausiai įvyks po Seimo rinkimų spalio mėnesį.

Šiuo metu LDDP ir LSDP vienija Algirdo Brazausko socialdemokratinė koalicija "Veikime kartu".

Kaip spaudos konferencijoje šeštadienį teigė socialdemokratinės koalicijos lyderiai, sekmadienį vyksiančioje konferencijoje bus tvirtinama bendra koalicijos rinkimų į Seimą programa, kuri buvo pristatyta tarptautinėje konferencijoje "Europos ir Lietuvos Socialdemokratija: dabartis ir perspektyvos" šeštadienį Seime.

Kaip sakė V. Andriukaitis, tarptautinėje konferencijoje plačiai analizuojama rinkimų į Seimą programa. Programoje , pasak V. Andriukaičio, svarbiausi punktai yra naujų darbo vietų kūrimas, švietimo ir socialinės situacijos gerinimas, mokesčių mažinimas skurdžiai gyvenančiai daliai Lietuvos gyventojų.

Č. Juršėnas spaudos konferencijoje pasidžiaugė, kad LDDP ir LSDP rinkimų į Seimą programa yra parengta bendrai, nors pripažino, kad tai nebuvo padaryti labai paprasta. Pasak jo, bendra Seimo rinkimų programa buvo keičiama daug kartų, o sekmadienį tvirtinimui bus teikiamas 15-asis jos variantas.