„Neatmetu galimybės prie koalicijos jungtis, jeigu galutinai įsitikinsiu, kad jų programinės nuostatos (...) ir mano politinė darbotvarkė turi daug bendrų taškų. Tada galvosiu tikrai rimtai apie jungimąsi. Manau, stipri Seimo dauguma šiuo metu yra prioritetinis dalykas. Bet jeigu, pavyzdžiui, aš pamatyčiau, kad tam tikrais klausimais, kaip, pvz., tautos valios referendume (dėl naujos atominės elektrinės – DELFI) įgyvendinimas, nėra tokio didelio ryžto, aš tada tikrai mąstysiu, ar verta“, - DELFI sakė Žaliosios politikos instituto vadovas.

LSDP lyderis Algirdas Butkevičius jau yra pareiškęs, kad, jo nuomone, nauja atominė Lietuvai šiuo metu būtų per didelė našta. Ši pozicija su L. Balsio deklaruojamomis pažiūromis sutampa. Tiesa, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas pripažino referendume balsavęs už Visagino atominės elektrinės statybas.

L. Balsys DELFI patvirtino kalbėjęs su socdemais dėl bendradarbiavimo Seime, tačiau tai esą dar anksti vadinti derybomis.

„Nežinau, ar galima tai traktuoti kaip siūlymus. Bendrauju su socialdemokratais ir kitomis jėgomis, kurios galimai formuoja koaliciją. Nevadinčiau, kad tai kokie siūlymai. Esame pasiskambinę, pasikalbėję, pasitarę. Ką sakau viešai, tą sakau ir kalbėdamas su kolegomis Seimo neriais“, - neslėpė buvęs prezidentės patarėjas.

Politikas patvirtino nematąs galimybių jungtis prie dviejų frakcijų – konservatorių ir Liberalų sąjūdžio. Požiūrį jis pakeistų nebent tokiu atveju, jei dešinieji atsisakytų atominių ambicijų.

„Bent jau energetiniais klausimais, mūsų pozicijos kardinaliai skiriasi. (...) Tikrai nematyčiau jokių galimybių. Na, nebent jų pozicija kaip nors kardinaliai pasikeistų“, - teigė L. Balsys.

Sprendimą dėl jungimosi prie vienos ar kitos būsimosios frakcijos jis ketina priimti netrukus. Galbūt jau kitą savaitę, kai turėtų paaiškėti daugiau detalių dėl būsimosios valdančiosios koalicijos.

Tikėtina, kad socdemų frakcija būsimajame Seime padidės nuo 38 iki 40 vietų. Be L. Balsio, prie LSDP frakcijos veikiausiai jungsis ir Andrius Palionis – Prienuose savarankiškai išsikelęs ir išrinktas tragiškai avarijoje žuvusio socdemo Juozo Palionio sūnus.