Į nesankcionuotą piketą prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) susirinko apie dešimt LLS Tauragės skyriaus narių.

Kaip BNS sakė LLS TS pirmininkas Saulius Oželis, piketas surengtas, nes pastaruoju metu nuolat persekiojami sąjungos nariai, kėsinamasi į visą partiją.

LLS Tauragės skyriaus pirmininko teigimu, sąjungos nariai turi begales šių persekiojimų įrodymų: diktofono įrašai, žinutės mobiliuose telefonuose bei kitą.

S. Oželis tvirtino, jog pastarąjį mėnesį jam pačiam buvo du kartus grasinta, o vieną kartą šauta.

"Tai buvo šūvis ne į Lietuvos laisvės sąjungos narį, o pasikėsinimas į visą partiją", sakė S. Oželis.

Anot jo, liepos 20 dieną apie 22 val. 30 minučių Tauragėje į jį buvo šauta iš baltos spalvos automobilio "Mazda", o po kelių valandų jis sulaukė perspėjamojo skambučio, skambintojo telefono numeris užfiksuotas. Tačiau po trijų parų įvykį pradėję tirti pareigūnai tyrimą nutraukė, nes pritrūko įrodymų.

S. Oželio teigimu, LLS turi "savo gynybinę struktūrą, kuri veda šiokią tokią slaptą partijos narių apsaugą", todėl turima žinių, kad ne kartą buvo bandyta nunuodyti LLS lyderį Vytautą Šustauską.

"Į rodymų pilna, tačiau policijos pareigūnai neišaiškina šių įvykių, teisindamiesi, kad trūksta įrodymų. Taip mūsų oponentams yra paliekama galimybė toliau tęsti tokius savo veiksmus, bandant iš vidaus suardyti mūsų partiją, nes ji tikrai yra vieninga, skirtingai nei kitų", sakė S. Oželis.

Oponentų, norinčių sunaikinti LLS S. Oželis neįvardina, nes, pasak jo, "tai yra sunku pasakyti, o spėlioti būtų negarbinga". Tačiau tvirtino, kad po šūvio jam skambinusio vyriškio balsas buvo pažįstamas, tai buvęs su "šilumos ūkiu susijęs žmogus".

" Mus vadino populistais, gatvės politikais, sakė, kad mes tik kalbame. Visuose miestuose kyla kainos už šildymą, tačiau Kaune jų net nežadama kelti. Mūsų oponentams darosi dar pikčiau, kad V. Šustauskas sugeba tvarkyti Kauną ir sugeba tvarkyti geriau nei buvę valdininkai. Todėl šiuo metu partijos narius puldinėja struktūros, kurios, pakeldamos kainas už paslaugas, nori pasipelnyti", sakė S. Oželis.