„Tai, kas vyksta pasaulyje, žinoma, yra labai svarbios problemos - proveržis dėl Irano, daug laiko atima ir Graikijos klausimai, ta pati migracija. Bet tai neturėtų nustelbti Ukrainos ir Gruzijos, tai neturėtų dingti iš mūsų „ekranų“. Nes jaučiasi, kad šiek tiek naudojantis tuo padėtis tikrai kad negerėja“, - Žinių radijui antradienį sakė L.Linkevičius.

Šią poziciją ministras tvirtina išsakęs Briuselyje, dalyvaudamas ES Užsienio reikalų taryboje bei Baltijos ir Šiaurės šalių ministrų susitikime.

Ministro vertinimu, Ukrainos separatistų pastarieji pareiškimai dėl dalies ginkluotės atitraukimo „yra nuviliantys“, nes realybėje toliau vyksta Donecko ir kitų regionų apšaudymas, todėl Ukrainos pastarieji įvykiai „tikrai nerodo pagėrėjimo properšų“. Jis taip pat priminė, jog Gruzijoje šiuo metu vykdoma vadinamoji „Šliaužianti okupacija“ į Gruzijos teritoriją stumiant neteisėtus riboženklius su Pietų Abchazija.

„Mažų mažiausiai, turi būti pareiškimai smerkiantys šiuos veiksmus ir nuoseklus mūsų veikimas didinant spaudimą, šiuo atveju - Rusijos federacijai, nes akivaizdu, kieno priedangoje tai vyksta (...). Mes visa tai vykdome, bet akivaizdu, kad tą darome nepakankamai energingai“, - sakė ministras.