NATO užsienio reikalų ministrų susitikime dalyvaujančio L. Linkevičiaus teigimu, po dviejų metų pertraukos balandį įvykęs Aljanso-Rusijos tarybos susitikimas nesuteikė pridėtinės vertės, todėl sąjungininkai neturėtų būti klaidinami įspūdžio, neva tuščias dialogas gali suteikti daugiau saugumo.

„Turime išlaikyti atvirus bendravimo kanalus, tačiau tuo pat metu padėtį turime vertinti realistiškai", - Briuselyje teigė ministras.

Ministras taip pat pabrėžė, kad neprieštaraus, jei kai kurios Aljanso narės norės surengti kitą susitikimą su Maskvos atstovais.

„Kol kas iš to nematėme jokios pridėtinės vertės, tačiau, jeigu kažkam tai yra svarbu, mes galime tai daryti", - kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Ateityje norėčiau matyti Rusiją kaip (NATO, - ELTA.) partnerę, tačiau dabar, deja, turiu konstatuoti, kad Rusija tokia nėra", - kalbėjo L. Linkevičius.

NATO ir Rusijos taryba buvo įsteigta 2002 metais, siekiant palaikyti politinį dialogą tarp buvusių priešininkių. Pastarąjį kartą ji diplomatų lygiu posėdžiavo 2014-ųjų birželį. Nuo tada dialogas buvo įšaldytas dėl Ukrainos krizės.

Trečiadienį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad balandį įvykusi taryba suteikė galimybę nuoširdžiai ir atvirai aptarti Ukrainoje vykstantį karinį konfliktą, tačiau, ar įvyks kitas toks susitikimas, gali atsakyti tik NATO užsienio reikalų ministrai.