"Jeigu situacija blogėtų, visi variantai būtų svarstomi, taip pat ir tam tikros ribojančios priemonės. Tačiau jokiu būdu ne prieš visą šalį, bet prieš tam tikrus asmenis. Galima būtų kalbėti apie tam tikrų asmenų judėjimo laisvės ribojimus, taip pat jų sąskaitų kilmę. Šie dalykai yra kaip galimybė ir ji, mūsų įsitikinimu, galėtų būti nagrinėjama, jei situacija ir toliau ūmėtų. Nepakanka vien tik išsakyti susirūpinimą, pasmerkti to, kas vyksta, nes mes matome, kad tai ir toliau vyksta", - tokią L. Linkevičiaus poziciją perdavė ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pirmadienį Briuselyje vykusio Politinio ir saugumo komiteto, kuriame dalyvauja ES valstybių ambasadoriai, susitikimo atmosfera liudija augančią paramą idėjai parengti finansines sankcijas Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus "vidiniam ratui", rašo naujienų Europos Sąjungos aktualijomis portalas "EUobserver".

"ES šaltiniai teigė, kad trys valstybės narės, įskaitant vieną, kurios bankuose yra didžiuliai kiekiai režimo turto, parėmė Lietuvos pasiūlymą. Vokietija nebuvo tarp jų", - rašo tinklapis.

Tuo tarpu ES užsienio reikalų vadovė Catherine Ashton antradienį išvyko į Kijevą, kur kalbėsis apie galimą finansinę paramą, kurią skirtų tarptautinė donorų grupė, įskaitant ES, JAV, Azerbaidžaną, Japoniją ir Norvegiją. Konkreti paramos suma nėra įvardinama.

V. Janukovyčiaus bus prašoma įsiklausyti į opozicijos reikalavimus, tačiau nebus keliami reikalavimai pasirašyti laisvos prekybos ir asociacijos sutartį su ES arba Tarptautinio valiutos fondo rekomendacijų dėl ilgalaikių ekonomikos reformų.