L. Graužinienės manymu, šiuo metu esantis valdžių pasidalijimas Lietuvoje yra subalansuotas.

"Kiekvienas Seimo narys turi teisę registruoti įstatymo pataisas ar kitus siūlymus, tačiau norėčiau pažymėti, jog visą laiką iškyla ta diskusija, ar per daug, ar per mažai Prezidentas turi galių. Čia aš manyčiau priklauso nuo paties žmogaus, kuris atstovauja tai pozicijai, ir man, žvelgiant tik į teisinius dokumentus, į Konstituciją, į įstatymus, neatrodo, kad yra per daug. Man kaip tik atrodo, kad yra subalansuota. (...) Tie, kurie rašė Konstituciją, labai buvo apgalvoję, kad nė viena valdžia neturėtų absoliučios valdžios", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" teigė Seimo Pirmininkė.

Kaip trečiadienį rašo "Lietuvos žinios", sudėtinga pastarojo meto geopolitinė situacija, taip pat po penkerių metų vyksianti Prezidentų kaita politikams kelia minčių diskutuoti apie galimybę perskirstyti dabartines aukščiausių šalies institucijų funkcijas.

Pasak R. Juknevičienės, Prezidentui numatyta skirti per didelį skaičių pareigūnų, šį skyrimą būtų galima patikėti Seimui, Vyriausybei. R. Juknevičienė turi pastabų dėl VSD kontrolės - jog žvalgybos institucija turėtų būti pavaldi kuriai nors iš ministerijų, turėtų būtų išryškintas santykis su Vyriausybe.

L. Graužinienė stebėjosi, kad tokį pasiūlymą pateikė R. Juknevičienė, ir neatmetė, kad konservatoriai tam turi kažkokių priežasčių.

Iš dalies Seimo Pirmininkė pritarė socialdemokratui Gediminui Kirkilui, kuris teigia, kad artimiausiu metu konservatoriai nelabai turės kandidatą, kuris galės laimėti Prezidento rinkimus, ir čia greičiausiai slypi vidinis motyvas tokias iniciatyvas siūlyti.

Darbo partijos vadovė neatmetė, kad kituose Prezidento rinkimuose 2019 m. konservatoriai kels dabartinio ES ambasadoriaus Maskvoje Vygaudo Ušacko kandidatūrą.

Ką kels kairioji platforma, pasak politikės, sunku pasakyti, tačiau tikėtina ir premjero, LSDP pirmininko Algirdo Butkevičiaus kandidatūra.