Pranešime žiniasklaidai primenama, kad 2015 m. rugpjūčio 19 d. STT Vilniaus valdybos pareigūnai sulaikė kyšininkavimu įtariamus Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Ž. Putramentą ir buvusią direktorę Rasitą Kraujelytę–Noreikienę. Taip pat buvo sulaikyta šiuos valstybės tarnautojus papirkusi dviejų įmonių savininkė K. K.

Pareigūnai įtaria, kad minėti valstybės tarnautojai ir verslininkė sukūrė nusikalstamą korupcijos schemą, pagal kurią verslininkei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti Agentūros organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus, kurių bendra vertė apie 128 000 eurų. Už tai verslininkė atsilygindavo dovanų kuponais ir iš viso „padovanojo“ (davė kyšių) apie 10 000 eurų vertės kuponų.

STT pareigūnai taip pat atskleidė, kaip dovanų kuponai buvo iškeičiami į grynuosius pinigus. Korupcija įtariami valstybės tarnautojai, gavę dovanų kuponus, už juos įsigydavo prekių (pavyzdžiui, brangius kailinius), kurias vėliau grąžindavo, o už parduotuvėms sugrąžintas prekes gaudavo grynuosius.

STT pareigūnai toliau intensyviai atlieka ikiteisminį tyrimą. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.
DELFI primena, kad Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis anksčiau yra sakęs, kad pasitvirtinus STT įtarimams, Ž. Putramentas būtų šalinamas iš partijos.