„Tvarkiečiai“ sako, kad pastarojo į ministrus norėtų premjeras A. Butkevičius ir esą net siūlo, kad viceministras galėtų stabdyti narystę socialdemokratų partijoje.

Bet kai kurie politikai teigia, kad viceministras dar nepatyręs šioms pareigoms ir geriausia būtų, jeigu vidaus reikalų ministrą iki rinkimų pavaduotų kuris nors kitas Vyriausybės narys: pavyzdžiui, ūkio ministras Evaldas Gustas, kuris „nėra labai apsikrovęs“.

Vienas politikas pasakojo, kad kurį laiką naujo nuolatinio vidaus reikalų ministro paprasčiausiai nebus – gali būti tik pavaduojantis ministras.

Pašnekovo nuomone, tai pats realiausias variantas, nes „tvarkiečių" pateikti kandidatai arba nėra priimtini, arba dėl jų gali būti sunku sutarti.

Remiantis Konstitucija, ministrą laikinai gali pavaduoti premjero paskirtas kitas Vyriausybės narys.

Pats premjeras A. Butkevičius, kaip pasakoja politikai, dar neapsisprendęs, be to, mini daugiau pavardžių nei tris.

Iš tvarkiečių pusės irgi minimos kitos pavardės: tai Rokiškio vicemeras Egidijus Vilimas, Seimo narys Kęstutis Bartkevičius ir parlamentaras Algimantas Dumbrava. Kaip rezervinį kandidatą mini ir tvarkiečių vidaus reikalų viceministrą Julių Morkūną.

DELFI primena, kad „tvarkiečiai“ iš pradžių pateikė Seimo nario Povilo Gylio kandidatūrą, tačiau premjeras A. Butkevičius nusprendė šio kandidato prezidentei neteikti, P. Gylio kandidatūrai paprieštaravo ir socialdemokratų valdyba.

Vidaus reikalų ministro pozicija pagal koalicinę sutartį priklauso partijai „Tvarka ir teisingumas“, kuri į šį postą buvo delegavusi nepartinį S. Skvernelį. Tačiau jis deklaravo, kad Seimo rinkimuose kandidatuos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kuri šiuo metu parlamente turi vos vieną atstovą. S. Skvernelis šiuo metu vis dar eina pareigas, bet bus atstatydintas „artimiausiu metu“.

Pagal Konstituciją, ministrą premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas, tačiau koaliciją sudarančios partijos yra pasiskirsčiusios ministerijas tarpusavyje.