Naujo 17 namų kvartalo Buivydiškėse statybą finansavo Lietuvos žemės ūkio bankas, investavęs į objektą daugiau nei šešis milijonus litų. Pradėdamas pokalbį su generaliniu prokuroru, "Lietuvos rytas" pirmiausia pasidomėjo, ar buvo pasinaudota šio banko siūloma galimybe pirkti būstą išsimokėtinai per 25 metus.

- Jūs labai informuoti. Taip, pirmadienį pasirašėme sutartį namui šalia Vilniaus - Buivydiškėse pirkti. Ir jau sumokėjome visą sumą - 510 tūkstančių litų. Todėl banko siūlomos paskolos nebereikės, - "Lietuvos rytui" sakė K.Pėdnyčia.

Idėją įsigyti savo namą brandinome ne vienerius metus ir taupėme. Jeigu kam nors būtų įdomu, galėčiau parodyti savo ir žmonos deklaracijas. Jose yra parodytos sumos, kurias sutaupėme per daugelį metų iš savo atlyginimų. Tiesa, dar pardavėme keturių kambarių butą. Jis buvo įvertintas 124,4 tūkstančio litų. Mes pardavėme už 114 tūkstančių. Gerokai anksčiau esame pardavę sodą už 26 tūkstančius litų.

- Kaip jūsų šeima sugebėjo iš algos sutaupyti 370 tūkstančių litų? Galbūt ir jūs deklaracijose visą atlyginimą parodote kaip santaupas?

- Mes gyvenome pakankamai taupiai, nes apie namą galvojame turbūt jau visą dešimtmetį.

- Ar jau gavote mokesčių inspekcijos pažymą, kad deklaravote pajamas brangiam turtui įsigyti ir įregistravote nuosavybę?

- Dar nespėjau. Tai ketinu padaryti artimiausiomis dienomis. Pateiksiu ir viešųjų bei privačių interesų derinimo deklaraciją, ir brangaus turto deklaraciją. Nieko neketinu slėpti. Jeigu kam nors rūpės mano pajamų šaltiniai, galės pasižiūrėti. Tiesa, yra vienas nemalonus aspektas. Išsiaiškinau, kad mano namas yra įkeistas bankui.