Ketvirtadienį interviu Žinių radijui K.Pėdnyčia sakė, jog nemano, kad dėl neišaiškintų rezonansinių nusikaltimų turėtų atsistatydinti iš užimamų pareigų. "Manote, kad mano atsistatydinimas padės išaiškinti pastarąjį nusikaltimą Panevėžyje ir kitus? Jeigu kas nors garantuotų, kad taip ir bus, galiu atsistatydinti dešimt kartų", sakė K. Pėdnyčia.

Generalinis prokuroras pripažino, kad kriminogeninė situacija Lietuvoje yra nevaldoma. Tačiau dėl tokios padėties jis nenorėtų prisiimti atsakomybės. "Tai pirmiausia priklauso nuo visos šalies ekonominės situacijos", sakė K. Pėdnyčia. Dėl nusikalstamumo augimo K. Pėdnyčia taip pat kaltino policijos operatyvines tarnybas, kurios esą blogai vykdo prevencinę veiklą.

"Šalies teisėsaugai svarbu, kad būtų stiprios operatyvinės tarnybos, o jos nėra stiprios. Jų finansinė būklė nėra gera, ir tai turi įtakos nusikalstamumui", tvirtino K. Pėdnyčia. Nuo 1997 metų generaliniu prokuroru dirbantis K. Pėdnyčia sakė, kad pirmaisiais jo vadovavimo Generalinei prokuratūrai metais "pirmą kartą po Nepriklausomybės atstatymo nusikalstamumas Lietuvoje ėmė mažėti". Pasak K. Pėdnyčios, nusikalstamumas ėmė augti "tik pastaruoju metu".