Griežčiausią sprendimą Priežiūros komitetas priėmė po DELFI publikacijos apie KGB rezervistus konservatorių gretose. Tai žurnalistams trečiadienį patvirtino TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, nors S. Okunevičius apie savo praeitį partiją buvo informavęs anksčiau, jis tai padarė per vėlai. O apie R. Kalvaičio bendradarbiavimą su KGB partijai apskritai nebuvo žinoma iki DELFI publikacijos apie KGB rezervistus konservatorių gretose.

„Nutarėme pašalinti iš partijos, tiek neinformavusį (apie buvimą KGB rezerve – DELFI) R. Kalvaitį, tiek informavusį S. Okunevičių. Nes jis informavo prabėgus dvylikai metų nuo savo įstojimo į partiją“, - kalbėjo A. Anušauskas.

Pasak jo, abu buvę KGB rezervistai šalinimui iš partijos neprieštaravo.

„Galiu tiktai pabrėžti, kad mes patys ir priėmėme KGB veiklos viešinimo įstatymą, pradėjome KGB dokumentus viešinti. Patys to norėjome. Ir patys galime tiktai pasidžiaugti, kad iš mirties taško šita rezervistų tema išjudinta KGB dokumentų skelbimo dėka“, - pridūrė A. Anušauskas.

TS-LKD – jau antra partija, kurios gretos aptrupa dėl partiečių bendradarbiavimo su KGB. Po DELFI publikacijos apie KGB rezervistus Darbo partijoje, šią politinę jėgą paliko KGB rezerve vyr. leitenanto laipsnį turėjęs Stasys Stonkus ir buvęs KGB rezervo kapitonas Petras Vičiulis. Tiesa, konservatorių sprendimas griežtesnis, mat „darbiečiai“ buvusių KGB rezervistų iš partijos nepašalino – jiems pasiūlyta išstoti patiems.