“Aš galiu pasakyti aiškiai, kaip aš matau šios akcijos pabaigą – bus parašyta viena pavardė – Vytauto Landsbergio pavardė”, spaudos konferencijoje trečiadienį sakė R. Juknevičienė.

Praėjusią savaitę Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) paskelbė, kad pradedamos platinti pilietinės anketos pareikalauti konkrečių asmenų atsakomybės už Lietuvos ūkio sužlugdymą.

NS skelbiasi pasirengusi įvesti tokią tvarką, kad nauja išrinkta valdžia organizuotų buvusios valdžios institucijų auditą, įvertintų pareigūnų veiklą, pareikalautų konkrečių asmenų atsakomybės už šiandieninę šalies ekonominę ir finansinę būklę.

R. Juknevičienė, komentuodama NS akciją, sakė, jog dalis atsakomybės už privatizuotas ir sužlugdytas įmones tenka ir pačiam NS lyderiui A. Paulauskui.

Šio dešimtmečio pradžioje A. Paulauskas buvo nepriklausomos Lietuvos valstybės pirmuoju generaliniu prokuroru, vėliau generalinio prokuroro pavaduotoju.

R. Juknevičienė, remdamasi Valstybės turto fondo duomenimis, teigė jog abejotinos reputacijos struktūros daugiausia turto pusvelčiui privatizavo 1993-1995 metais, kai šalį valdė LDDP ir A. Paulauskas buvo prie Generalinės prokuratūros vairo.

Vardydama dideles įmones, kurios buvo privatizuotos tais metais ir vėliau bankrutavo, R. Juknevičienė pabrėžė, jog jas privatizavo ne užsienio investuotojai, bet “Lietuvos berniukai”.

“Paulauskas drįsta žaisti šių žmonių nuotaikomis, nors tuo metu jis buvo atsakingas už tvarką”, sakė R. Juknevičienė. Ji turėjo galvoje dešimtis tūkstančių žmonių, kurie prarado darbą dėl minėtųjų įmonių bankroto. Girdama konservatoriams valdant vykdyto privatizavimo rezultatus, R. Juknevičienė teigė, jog nuo 1998 metų iki dabar privatizuotose įmonėse dirbo 28 tūkstančiai darbuotojų, iš kurių 24 tūkstančiai išsaugojo savo darbo vietas.

Konservatorė pateikė ir kelis kitus pavyzdžius, kurie, jos teigimu, turėtų byloti apie neigiamas A. Paulausko veiklos pasekmes.

Viešosios nuomonės tyrimai rodo, kad Naujosios sąjungos populiarumas tebėra didžiausias. Jei rytoj vyktų Seimo rinkimai, 16,5 proc. apklaustųjų balsuotų už socialliberalus. Seimo rinkimai įvyks spalio 8 dieną.