Kaip DELFI sakė konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma, studentai ir aukštosios mokyklos laukia Mokslo ir studijų įstatymo pataisų, mat kai kurios šio teisės akto dalys buvo pripažintos prieštaraujančiomis Konstitucijai ir Seimas privalo savo klaidas greitai ištaisyti.

Patys valdantieji priimti Mokslo ir studijų įstatymo pataisų negali, mat opozicija boikotuoja ketvirtadienį vykstantį Seimo plenarinį posėdį – jie pasipiktino, kad iš darbotvarkės buvo išbrauktas klausimas dėl komisijos, turinčios tirti „Snoro“ žlugimo aplinkybes, sukūrimo.

Pagal Seimo Statutą, priimant įstatymus turi dalyvauti ne mažiau nei 71 Seimo narys, tačiau pasišalinus opozicijai Seimo salėje beliko tik apie 60 parlamentarų.

Dėl šios priežasties Seimo pirmininkė I. Degutienė paskelbė kviečianti visų frakcijų seniūnus į pasitarimą. Po pasitarimo opozicijos lyderis, partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis sakė, kad priimtas sprendimas surengti antrą neeilinę sesiją vasario 13 dieną. Tam dar reikės surinkti parlamentarų parašus.

Paklaustas, ar nemano, kad studentai šiuo atveju buvo paaukoti dėl „Snoro“ komisijos, V. Mazuronis teigė: „Visi klausimai valdančiajai koalicijai“.

DELFI primena, kad Konstitucinis Teismas gruodį nutarė, kad aukštąjį mokslą reformavęs Mokslo ir studijų įstatymas dėl universitetų valdymo ir studijų finansavimo tvarkos prieštarauja Konstitucijai. Konstitucinis Teismas Seimui nurodė kuo greičiau užpildyti atsiradusį teisinį vakuumą.