Pakvietė išgerti arbatos

"Išėjau ir iš veido, ir iš proto. Visa drebu, esu prisigėrusi vaistų. Tiek man kainuoja V.Titovo kaimynystė ir ypač dabar, kai jis šventė ir prieš rinkimus ir po jų", – guodėsi viena politiko kaimynė, nenorėjusi, kad jos pavardė būtų viešinama.

Ji teigė, kad pastarąsias kelias naktis yra visai be miego, nes iš V.Titovo buto naktimis nuolat sklido triukšmas ir muzika.

Neapsikentusi moteris jam mobiliuoju telefonu parašė trumpąją žinutę, kuri buvo prašymas netriukšmauti.

Iš V.Titovo atskriejo toks atsakymas: "Nepykit ant manęs, gal išgerkime arbatos?"
Vakar vidurnaktį kaimynė jau kvietė policiją, nes matė, jog su politiku gražiuoju tikrai nesusitars.
"Tačiau iš pareigūnų jokios naudos. Jie atvažiuoja, paskambina į duris ir tada, aišku, muzika pritildoma. Pats V.Titovas net neina su policininkais kalbėtis, siunčia savo damas", – tvirtino pašnekovė.

Nenori kentėti triukšmo

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra išaiškinęs, jog pagrindas bausti už triukšmą yra arba patrulių tarnybinis pranešimas, arba kaimynų liudijimai, arba garso matavimo prietaisų rodmenys.

Paprasčiau tariant, triukšmaujantis žmogus gali būti nubaustas už viešosios tvarkos trikdymą net tuomet, jei pareigūnų neįsileidžia į butą.

"Apie šią konfliktinę situaciją žinome iš spaudos. Apylinkės inspektorius jau apklausė kaimynus. Todėl jei bus nors vieno iš jų pareiškimas arba patruliai parašys tarnybinį pranešimą dėl triukšmo, jau galėsime surašyti protokolą", – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga.

Nuo triukšmo kenčianti kaimynė pareiškimą policijai nuneš šiandien. Ji taip pat ketina parašyti ir skundą savivaldybei.

"Per savaitę tris ar keturias naktis nėra ramybės. Aš šiame name gyvenu 41 metus, o V.Titovas – tik vienus. Kodėl turėčiau dėl jo kentėti?" – kovoti nusiteikusi buvo klaipėdietė.

"Esu jaunas vyras"

Pats V.Titovas tvirtino, jog iš jo buto joks triukšmas nesklinda.

"Grojo muzika, bet triukšmo tikrai nebuvo. Esu jaunas vyras, man 33 metai, todėl ir klausausi muzikos", – teigė politikas.

"Klaipėda" prieš mėnesį rašė, kad kaimynai kenčia nuo iš V.Titovo buto sklindančio triukšmo ir jį sudrausminti kvietė pareigūnus. Tuomet politikas aiškino, kad tokie skundai tėra provokacija prieš rinkimus.

"Ką aš galiu pasakyti, tokie mano kaimynai? Nežinau, kodėl jie skundžiasi, nes aš su niekuo nesipykstu", – triukšmadario etiketės kratėsi ir priežasčių, kodėl ji klijuojama, bandė ieškoti V.Titovas.

Už viešosios rimties trikdymą gresia nemenkos baudos. Pirmą kartą triukšmautojui gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 300 litų. Per metus tokį pat pažeidimą padarius antrą kartą gresia bauda nuo 300 iki 1000 litų.