K. Brazauskienė sakė jokios kalbos nepasirengusi, atvykusi tiesiog žmogiškai pasikalbėti apie tai, kad Lietuva sunkiai serga. Ji išsamiai papasakojo kai kuriuos savo gyvenimo, mokslo, darbo epizodus, kaip ji sunkiai dirbo, kur mokėsi. Pasiguodė, kad žiniasklaidos atstovai stengiasi nupiešti ne itin gerą jos paveikslą, paaiškino, kad "bufetava" nedirbo, prisipažino, kad visada norėjo vadovauti, būti direktore.

Ugningas kalbas apie tai, kaip Lietuvoje dabar sunku gyventi, pasakė partijos aktyvistai - socialinių mokslų daktaras Jonas Rekešius, teisės mokslų daktaras Antanas Bartusevičius, bušido vicečempionas, mokytojas Zenonas Budraitis. Laima Kvietkauskienė sakė nenorinti, kad Lietuvos motinos verktų, oro uostuose išlydėdamos vaikus į užsienį. Pasisakyti buvo pakviesti ir klaipėdiečiai visuomenininkai.

Kalbėta, kad mes visi turime nebūti abejingais, išsirinkti vertą valdžią. Atkreiptas dėmesys, kad balsavimas pagal partijų sąrašus ydingas, kad partijos nariams svarbu tik įtikti pirmininkui, o visa kita nerūpi.

Tarp susirinkusiųjų buvo ir tokių, kurie norėjo gauti aiškius atsakymus, pavyzdžiui, kas bus daroma, kad Lietuvoje atsirastų darbo vietų. Nesulaukę tinkamų atsakymų, kai kurie tiesiog išėjo iš salės.

Teigiama, kad naujos steigiamos partijos tikslas - ginti paprastų žmonių teises. K. Brazauskienė sakė, kad jau surinkta per 1000 partijos steigėjų parašų, bet jie dar bus renkami toliau ir po steigiamojo susirinkimo, kad nepritrūktų.

Pati K. Brazauskienė prisipažino galinti eiti į Seimą. "Man gerai būtų ir Seime, ir be Seimo", - sakė ji.

Jos partijoje reitingavimas būsiąs kaip ir kitose, pažymų dėl psichinės būklės nereikalauja, pasikalba su žmogumi ir mato, ar jis kvaištelėjęs, ar ne. Jau dabar ketinantys stoti į partiją patys skirstosi pagal išsilavinimą į komitetus, o paskui patys išrinksią viršesnį asmenį, kuris galėtų būti deleguojamas į Seimą.

Susitikimo metu K. Brazauskienei dėkota už galimybę sugrįžti į politiką tiems, kurie nepritapo kitose partijose, tiems, kurie daugiau nenori kentėti, mano kad reikia burtis ir kurti geresnį, oresnį gyvenimą Lietuvoje.