„Tai proveržio projektas, padarysiantis Klaipėdą dar patrauklesnę Lietuvos gyventojams ir svečiams“, – sakė ministras T. Žilinskas.

Pasak projekto rengėjų, 10-ties plaukimo takelių baseino infrastruktūra bus pritaikyta tarptautinėms varžyboms, baseiną planuojama pastatyti per dvejus metus.

Klaipėdos sveikatingumo centro statyba bus vienas didžiausių Vidaus reikalų ministerijos (VRM) administruojamų projektų per 2014-2020 metų ES investicijų laikotarpį.

Be minėtų baseino statybų, VRM kitiems projektams uostamiestyje finansuoti skirs beveik 35 mln. eurų ES investicijų. Planuojama statyti naują tiltą su pakeliamu mechanizmu per Danę ir sutvarkyti prieigas, rekonstruoti Danės upės krantines, sutvarkyti daugiabučių kiemus.

VRM taip pat finansuos Turgaus aikštės su prieigomis, Atgimimo aikštės, Bastionų komplekso (Jono kalnelio) ir jo prieigų, Ąžuolyno giraitės sutvarkymo projektus, viešosios erdvės prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro konversijos ir socialinio kultūrinio klasterio „Vilties miestas“ infrastruktūros įrengimo projektus (pastarojo projekto vykdytojas – Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas).

Projektus Klaipėdoje taip pat finansuos Aplinkos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Susisiekimo bei Švietimo ir mokslo ministerijos.

Į integruotą teritorijų penkiuose didžiuosiuose miestuose ir dešimtyje regionų plėtrą iš viso bus nukreipta daugiau kaip 700 mln. eurų ES investicijų. Iš jų per VRM administruojamas priemones numatyta skirti 340 mln. eurų.