Ar pamatyti Šaltojo karo reliktus – slapčiausias sovietines bazes ir slėptuves? Kodėl lietuvis negalėtų keliauti Jozefo Pilsudskio keliais ar prisiminti su Lietuva susijusius litvakus: Leonardą Coheną, Bobą Dylaną, Aharoną Baraką, Alą Jolsoną bei daugelį kitų? O kur yra Lietuvos nepriklausomybės kelias? Jau nuo liepos 14 dienos LRT televizijoje startuoja intelektualus ir nuotaikingas projekas - kelionės su „Istorijos detektyvais“.

Laidos autorius ir vedėjas Virginijus Savukynas kartu su laidos „Istorijos detektyvai“ komanda pasiūlys šeimoms ir vienišiems, poroms ir draugų kompanijoms, patriotams ir tie, kurie sako, kad Lietuvoje nieko nėra įdomaus, naujus ir intriguojančius maršrutus po Lietuvą. Pažiūrėję šią laidą, tikrai leisitės į keliones po mūsų Tėvynę, nes atrasite tai, ko dar nežinojote!

Kartu su Vilniaus universiteto profesoriumi Rimvydu Petrausku kūrybinė „Istorijos detektyvų“ komanda užsimojo patyrinėti Lietuvos vietas, kuriose galėjo lankėsi pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius. Pirmą kartą bus pasiūlyta pakeliauti tomis vietomis, kur tikrai turėjo apsilankyti Mindaugas. Keliaudami šiuo maršrutu jūs ne tik tik galėsite grožėtis nuostabia Lietuvos gamta, bet ir prisiminti mūsų istoriją.

Nebus vengiama ir kontroversiškų temų. „Istorijos detektyvų“ komanda kartu su žinomu žurnalistu Jaceku Komaru ieškos Juzefo Pilsudskio pėdsakų Lietuvoje. Gimęs ir augęs Zalavo dvare, mokslus pradėjęs Vilniuje, kaip revoliucionierius pasižymėjęs Bezdonyse, o kaip Lenkijos maršalas ilsėjęsis Druskininkuose.

Bus Napoleono lobio paieškos, sovietinės raketinės bazės. Keliausime garsių litvakų keliais, prisiminsime Lietuvos savanorius. Taip pat bus ir mistiškų maršrutų, tarkime, vampyrų kelias Lietuvoje.

Intriguojančios kelionės su „Istorijos detektyvais“ startuoja liepos 14 dieną 21.15 val. per LRT televiziją.