BNS žiniomis, naujuoju generaliniu konsulu bus paskirtas karjeros diplomatas Evaldas Ignatavičius, dabar vadovaujantis URM Rytų Europos ir Vidurio Azijos skyriui.

Laukiant Rusijos URM pritarimo jo kandidatūrai, kol kas nėra pasirašytas nei E. Ignatavičiaus paskyrimas, nei dabartinio generalinio konsulo Jono Voronavičiaus atšaukimas.

Preliminariai manoma, kad E. Ignatavičius galėtų pradėti dirbti Kaliningrade liepą. J. Voronavičius, Kaliningrade dirbantis trečius metus, greičiausiai bus paskirtas dirbti URM.

E. Ignatavičius šią savaitę kelioms dienoms yra nuvykęs į Kaliningradą susipažinti su generalinio konsulato darbu ir ūkiu.

E. Ignatavičius, kuriam dabar 33-eji, URM dirba nuo 1991 metų.

1995-1998 jis buvo Lietuvos ambasados Lenkijoje patarėjas. Grįžęs iš Varšuvos, vadovavo URM NVS skyriui, kuris vėliau buvo pertvarkytas į 2-jo dvišalių santykių departamento Rytų Europos ir Vidurio Azijos skyrių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją