Kauno akademinės bendruomenės elitas boikotavo susitikimą, nes renginio dieną spaudoje netikėtai buvo paskelbta, kad mero susitikimas vyks ne su Kauno aukštųjų mokyklų vadovais, o su R.Pavilioniu. Apie darbotvarkės pakeitimus merija neinformavo Kauno rektorių.

Pareiškime, kurį pasirašė penkių Kauno aukštųjų mokyklų vadovai, be kita ko, sakoma: "Žiniasklaidai pranešus, jog yra pakeistos planuoto gegužės 16 dienos Kauno mero ir vicemerų dalykinio susitikimo su Kauno aukštųjų mokyklų rektoriais sąlygos ir dalyviai, informuojame, kad nebeturi prasmės mūsų dalyvavimas šiame susitikime".

"Galėjome pasielgti taip pat chamiškai ir neateiti į Rotušę nepranešę, bet nutarėme nenusileisti iki jų lygio", - incidentą pakomentavo Kauno technologijos universiteto rektoriaus Kęstučio Kriščiūno įgaliotas prorektorius Petras Baršauskas.

Derybas dėl V.Šustausko susitikimo su Kauno rektoriais vedė Rotušėje esančio Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Ignatavičius.

Rektoriai sutiko susitikti su V.Šustausku, bet su sąlyga, kad tai bus grynai dalykinis, be pompastikos Kauno aukštųjų mokyklų vadovų pokalbis su miesto vadovu.

V.Šustausko atstovas patikino, kad tokios sąlygos tinka.

Tačiau rektoriai, antradienio rytą sužinoję, kad susitikimas rengiamas ne su jais, suprato, jog renginys organizuojamas kaip dar vienas politinis šou.