Ketvirtadienį Petrašiūnuse, R. Kalantos gatvėje, pradeda veikti Saugios nakvynės namai, kuriuose bus suteikiama pagalba nuo alkoholio ar kitų medžiagų apsvaigusiems asmenims. Tai nuims didžiulę naštą nuo skirtingose ligoninėse dirbančių medikų, pas kuriuos iki šiol ir pakliūdavo minėti asmenys.

Iš viso girtuokliams įrengta 16 vietų. Paruošta ir pora vienučių agresyviems piliečiams. Jei ir tai nepadės, į pagalbą atvyks saugos tarnyba. Apsauga ištisai budės nakties metu. Patalpos stebimos ir vaizdo kameromis.

Nakvynės namuose bus galima tik išsimiegoti, tačiau čia piliečiai išblaivinami nebus.

„Išblaivinimo paslauga čia nebus teikiama. Čia bus teikiama laikinos nakvynės paslauga. Iki šiol ji buvo teikiama ir yra teikiama nakvynės namuose. Tačiau ten nebuvo teikiama paslauga neblaiviems asmenims. Tai šis padalinys pritaikytas būtent neblaiviems asmenims“, - DELFI teigė Diana Šatienė, Kauno socialinių paslaugų centro vadovė.

Asmenys į nakvynės namus pateks dviem būdais – arba juos atlydės pareigūnai, arba medikai.

„Medikai pirmiausia nustatys, ar žmogui nereikia būtinos skubios pagalbos. Jei nėra grėsmių sveikatai, tada su šia išvada jis pristatomas čia. Čia bus bendrosios praktikos slaugytojas, kuris priims ir pagal savo kompetenciją stebės. Jei jam pasirodys neaišku, kad tam žmogui pablogėjo sveikata, tai bus kviečiami medikai“, - teigė D. Šatienė.

Tiesa, nemokamai permiegoti neblaiviems nepavyks. Kauno miesto taryba nustatė įkainį – 19,70 euro.

“Išeinant jam bus pateikiama sąskaita“, - teigė D. Šatienė.

Į naujojo padalinio įrengimą investuota 63 tūkst. eurų.

Kaune veikusi blaivykla buvo uždaryta 1998 metais.