Trečiadienį savivaldybės tarybos posėdyje tokiam sutarties turiniui po pateikimo pritarė 24 savivaldybės tarybos nariai, 5 balsavo prieš ir dar 5 politikai susilaikė. Kad savivaldybės sprendimas įsigaliotų, riekia dar vieno balsavimo, be to, sutartį turėtų dar pasirašyti Jo Eminencija kardinolas A. J. Bačkis bei sostinės meras.


Sutarties projekte taip pat nurodoma, kad tradicinių švenčių ar mugių metu, tiksliai nustatytose vietose Katedros aikštėje gali būti prekiaujama rankdarbiais, amatininkų bei etnografiniais dirbiniais, tuo tarpu prekyba alkoholiu, tabako gaminiais, jų reklama, komercinė ir politinė reklama bei kita veikla, pažeidžianti sakralumą, būtų draudžiama.


Be kita ko, dokumente rašoma, jog apskritai Katedros aikštėje vykstantys renginiai negali trukdyti pamaldoms Vilniaus arkikatedroje ir negali prieštarauti krikščioniškai moralei bei dorovei ar įžeisti tikinčiųjų jausmus.


Vilniaus miesto savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktorius Rimantas Ramanauskas DELFI pasakojo, kad šiuo metu renginiams taip pat reikėdavo gauti Vilniaus arkivyskupijos kurijos leidimą, tačiau nebuvo reglamentuojama, kokie renginiai gali Katedros aikštėje vykti, o kokie negali.


„Pačiame sprendime yra įvardintos vertybės, kurių laikysimės išduodami leidimus kažkokiems renginiams. Tai reiškia, kad mes ten negersime, nesielgsime kaip nors neprotingai, nedarysime kokių nors „Olialia“ pupyčių šou ir taip toliau ir taip toliau. Iki šiol vienintelis dalykas, kuris buvo reglamentuojamas, kad mums reikalingas jų sutikimas, tačiau kildavo labai daug ginčų, kuo remiantis ir taip toliau“, - pasakojo R. Ramanauskas.