Ukrainos pajėgos dronais smogė Borisoglebsko (Voronežo sritis) aviacijos mokymo ir remonto centrui. Agresoriaus oficialūs šaltiniai, kaip įprasta, skelbia, jog jie visus dronus numušė.

Tačiau telegramo kanaluose agresoriaus pilotams artimi šaltiniai grasina ukrainiečiams atkeršyti už šį smūgį, todėl labai tikėtina, kad rusai patyrė nuostolių.

Ukrainos gynėjai numušė visus 20 „Šahedų“, kuriuos agresorius naktį paleido į Ukrainos teritoriją. Deja, Kryme ir toliau yra viena pagrindinių šių dronų paleidimo aikštelių. Be to, vakare iš Krymo kilo ir rusų „Iskander-M“, smūgiavusi Odesai.

Šią problemą ukrainiečiams verta spręsti. Taip pat rusai toliau raketomis, MLRS ir KAB smūgiuoja civiliams objektams Charkivo mieste.

Ukrainos karinė žvalgyba (GUR) paskelbė informaciją, kad Baltijsko uoste (Kaliningrado sr.) stovinčiame laive „Serpuchov“ („Kalibr“ ir „Oniks“ raketų nešėjas) kilo gaisras. Teigiama, kad sugadinta valdymo įranga, remontas kainuos brangiai ir truks netrumpai. Tiesa, kol kas kiti šaltiniai šios informacijos nepatvirtina.

Luhansko kryptis

Kremina. Susidūrimų dinamika išlieka nedidelė, nors rusai vis dar bando pulti link Ternų. Tarsi pamiršę ankstesnes savo „pergales“, okupantai pripažįsta, kad šiame ruože jiems ukrainiečių gynybos pralaužti nepavyksta.

Karas Ukrainoje

Neatmestina, kad besitęsiančios lokalios atakos yra spaudimo palaikymas, kol agresoriaus vienetai gilumoje persigrupuoja ir atnaujins intensyvesnes puolimo operacijas. Vieną iš tikėtinų Rusijos vasaros puolimo kampanijos tikslų – Slovjanską, pasiekti būtų sunku be pasistūmėjimo link Lymano. Dėl to, mažai tikėtina, kad šiame sektoriuje mūšiai aprims.

Lysyčanskas. Agresorius tęsia atakas Bilohorivkos ir Spirnės ruožuose, tačiau Ukrainos gynėjai ir toliau laiko pozicijas.

Donecko kryptis

Bachmutas. Situacija prie Časiv Jaro komplikuojasi. Rusai ne tik išlaikė siaurą ruožą rytiniame gyvenvietės pakraštyje (apie 200 m.), bet ir atakuodami nuo Bohdanivkos ir Ivanivskės šį placdarmą išplėtė iki 4 km.

Gera žinia, kad okupantai pasistūmėjo žemumoje, o aukštumas prie Bohdanivkos bei pietrytinėse Časiv Jaro prieigose ir toliau kontroliuoja ukrainiečiai. Situacija yra labai dinamiška.

Taip pat susidaro įspūdis, kad agresorius suintensyvino veiksmus Klišijivkos – Andrijivkos ruože, t. y., bando pasiekti kanalą, taip priartėjant prie pietinių Časiv Jaro prieigų.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Tęsiasi sunkios kautynės Berdyčių – Novokalynovės ruože. Agresoriui kažkiek pavyko išplėsti „niekieno“ teritoriją, tačiau ukrainiečiai neleidžia pralaužti gynybos ir apeiti įtvirtinto rajono iš šiaurės.

Centras. Tęsiasi susidūrimai Pervomaiskės – Nevelskės ruože, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pietinis flangas. Rusai atnaujino puolimo veiksmus pietinėse Krasnohorivkos prieigose. Atakuota mechanizuotais vienetais, tačiau Ukrainos pajėgos juos gerai atskalbė ir išlaikė pozicijas. Nepaisant to, padėtis čia išlieka įtempta.

Rusai tęsia intensyvų Novomychailivkos puolimą. Jiems pavyko nežymiai pajudėti pietinėje gyvenvietės dalyje, sunkūs mūšiai tęsiasi.

Zaporižios kryptis

Čia taip pat tęsiasi lokalūs susidūrimai Robotynės pleište bei prie Staromajorskės, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pietų kryptis

Rusai vėl pabandė išstumti ukrainiečius iš kairiojo Dnipro upės kranto. Ukrainos vienetai ne tik apsigynė, bet suorganizavo ir keletą atakų.