„Žiūrint Rusijos televizijoje žinias apie Ukrainą, pradedant nuo Krymo aneksijos iki visų kitų naujausių įvykių, matai, kad ji (propaganda – red.) yra taip profesionaliai sukurta, kad tu neišvengiamai imi tikėti. Tai nieko blogo, kad tu tiki, nes ji padaryta tam, kad ji per tavo akis veiktų tavo pasąmonę ir tik suvokdamas, kad esi veikiamas, gali būti mažiau jos veikiamas arba atsisakyti dalyvauti propagandos teikime tau“, - laidoje „Žmogus žmogui“ sakė R. Vanagaitė.

Rūta Vanagaitė
Pasak jos, šiuolaikinė propaganda naudoja įvairius paveikius vaizdus, o žmonėms būdinga tikėti tuo, ką jis mato, nes tai pereina visus sąmonės filtrus, pereina į pasąmonę ir veikia emocijas. Žmogus mąsto: aš mačiau, vadinasi, taip buvo.

Viešųjų ryšių specialistės teigimu, žmonės privalo patikėti tam, kad darytų tai, kas būtų reikalinga propagandos užsakovui:

„Karas vyksta ne tik ginklais. Tam, kad žmonės kariautų arba kad pritartų karui, pirmiausia reikia paveikti jų smegenis. Propaganda yra pats galingiausias ir labiausiai patikrintas smegenų veikimo būdas. Jei žmonės netiki tuo, ką sako jų valdžia, jei yra pavojingi ir nevaldomi“, - teigė R. Vanagaitė.