Politikai patys renkasi savo padėjėjus, bet jie įdarbinami Seimo kanceliarijoje ir tampa valstybės tarnautojais. Vienam Seimo nariui skirti tris padėjėjų etatai, o Seimo statute numatytas jų darbo užmokesčio fondas – 11,6 tūkst. litų per mėnesį.

Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Eglė Trembo neišdrįso oficialiai įvardyti atsisakymo pateikti padėjėjų sąrašą motyvų, tačiau teigė, esą tokia informacija neskelbiama todėl, kad nebūtų atskleistos šių asmenų politinės pažiūros.

Bet neoficialiai kalbama, jog politikai viešumo vengia baimindamiesi, kad dėl padėjėjų gali išaiškėti įvairių keistenybių. Pavyzdžiui, Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Vytautas Kurpuvesas savo padėjėja įdarbino skandalingai pagarsėjusią buvusią pašalinto prezidento Rolando Pakso patarėją Vitalę Vinickienę. Beje, ji tapo ir tos pačios frakcijos nario Roko Žilinsko padėjėja.

Šešis padėjėjus įdarbino Lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis, liberalcentristas Jonas Liesys ir konservatorius Kazimieras Uoka.

Penkis padėjėjus turi „darbietės“ V.Baltraitienė ir Loreta Graužinienė, valstietė liaudininkė Rima Baškienė, konservatoriai Arimantas Dumčius, Kazys Starkevičius, Egidijus Vareikis ir Vincė Vaidevutė Margevičienė, socialliberalas Valerijus Simulikas.