J. Pinskus DELFI sakė, jog tokių sveikinimų Vilniuje yra apie šimtas. Šventinį sveikinimą vilniečiams iš pradžių esą norėjo užsakyti visų sostinės „darbiečių“ vardu, tačiau kai kurie nutarė prie šios iniciatyvos nesidėti, tad ant reklaminių plakatų liko vienintelio vicemero parašas.

„Nusprendžiau pasveikinti vilniečius. Iš asmeninių lėšų. Man asmeniškai išrašyta apie 10 tūkst. Lt sąskaita – už viską. Tiesiog buvo tokia mintis padaryti sveikinimą nuo mūsų, Darbo partijos Vilniaus miesto skyriaus. Kad turėtume pasveikinti visi kartu, tarybos nariai. Visa tai buvo „užsukta“, gavome pasiūlymą. Tiesiog kai kurie tarybos nariai atsisakė ir, kad nežlugtų tas projektas, teko gelbėti situaciją“, - aiškino J. Pinskus.

Paklaustas, ko siekė tokia reklama, politikas teigė paliekantis laisvę interpretacijai: „Kaip norit, taip skaitykit“.

J. Pinskus taip pat priminė, kad tai ne vienintelė „darbiečių“ reklama, publikuota nevykstant rinkimų kampanijai – šios partijos plakatai su padėka už vilniečių jiems skirtus balsus buvo iškabinti ir po šiemet vykusių savivaldos rinkimų.

„Norėjosi tokią tradiciją tęsti. Bet išėjo taip, kaip išėjo. Gražu“, - sakė vicemeras, pridurdamas, jog išleistų 10 tūkst. litų jam negaila.

Tokia suma politiko šeimos biudžetui nesuduos skaudaus smūgio. Turto deklaracijų už 2010 metus duomenimis, J. Pinskus turi privalomo registruoti turto už 892 tūkst. Lt, 1,1 mln. Lt piniginėmis lėšomis ir yra suteikęs paskolų už dar 0,5 mln. Lt. Vicemero žmonos Živilės Pinskuvienės sąskaitoje – privalomo registruoti turto už 1 mln. Lt, 175 tūkst. Lt suteiktų paskolų ir 480 tūkst. Lt piniginėmis lėšomis.