„Mes visi esame labai sužavėti jūsų prezidentės. Ji yra įtaigi, dinamiška ir stipri lyderė. Mūsų nuomonės tam tikrais aspektais gali skirtis, bet ji puikiai atstovauja Lietuvos žmonėms. Mes su ja sutinkame tais klausimais, kurie susiję su vadinamąja „perkrovimo“ politika, taip pat pastaraisiais Rusijos vyriausybės veiksmais pono M. Chodorkovskio atžvilgiu, tragiška pono S. Magnickio mirtimi kalėjime ir kitais Rusijos veiksmais, dėl kurių dabartinė valdžia yra atsakinga. Aš manau, kad yra daugiau sutarimų nei nesutarimų. Ji galėtų dalyvauti JAV prezidento rinkimuose“, - spaudos konferencijoje žurnalistams teigė JAV senatorius.

Tačiau jis nesutiko išsakyti savo nuomonės apie D. Grybauskaitės ir apskritai Lietuvos vykdomą politiką Baltarusijos atžvilgiu. Pasiteiravus, ar Lietuvos pozicija, jo nuomone, nėra pernelyg švelni, J. McCainas teigė pasisakąs už stipresnes priemones diktatūrinio Aleksandro Lukašenkos režimo atžvilgiu, tačiau sakė negalįs kritikuoti laisvai išrinktos Lietuvos vyriausybės ir prezidentės politikos.

„Mums sunku pasakyti, kaip turi elgtis mūsų draugai, sąjungininkai arba laisvai išrinkta valdžia. Tai labiau derėtų daryti Vyriausybės nariams, o ne įstatymų leidžiamosios valdžios atstovams. Akivaizdžiai, mes visi esame už stipresnes priemones prieš Baltarusiją, bet aš negaliu kritikuoti laisvai išrinktos Vyriausybės ir prezidentės politikos“, - teigė amerikiečių politikas.

J.McCainas sako, jog JAV ir toliau rems įvairias sankcijas prieš A. Lukašenką ir „korumpuotą jo režimą“.

„Mes taip pat esame dėkingi už galimybę susitikti su Baltarusijos opozicija ir pasakyti, kad mes juos palaikome, kad žinome jų vardus ir veidus. Taip pat žinome jų skriaudėjų vardus ir mes niekada jų neužmiršime. JAV, tikiuosi, imsis lyderystės užtikrinant sankcijas A. Lukašenkos diktatūriniam ir korumpuotam režimui Minske. Mes labai vertiname tuos žingsnius, kuriuos žengė Europos Sąjunga, ėmusis vizų sankcijų, tačiau mes manome, kad reiktų eiti toliau ir imtis ekonominių, energetinių svertų“, - J. McCainui pritarė taip pat Vilniuje kartu viešėjęs kolega, demokratas Josephas Liebermanas.