LTV naujienų laidai "Panorama" J.Antanavičius teigė, jog kažkas jam nori inkriminuoti bendradarbiavimą su sovietų saugumu, bet pats jis neigia talkinęs KGB.

Pats R. Motuzas trečiadienį sakė jokio pasiūlymo kol kas nėra sulaukęs. R. Motuzas 1993-1994 m.yra dirbęs Prezidento referentu švietimo ir mokslo klausimais. 1994-1997 m. R. Motuzas dirbo Švietimo ir mokslo ministerijos sekretoriumi, vėliau kelerius metus vadovavo Tautinių mažumų ir išeivijos departamentui prie Vyriausybės. 2001-2002 m. R. Motuzas buvo Lietuvos nuolatinės atstovybės prie Europos Tarybos ministras patarėjas. Šiuo metu jis yra Užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius.

"Girdėjau, kad yra iškilę kažkokių abejonių dėl manęs, lyg ir atsiradusi kažkokia konkurencija. Yra ir man pačiam kilusių abejonių. Viskas turėtų paaiškėti artimiausiu metu", - sakė J. Antanavičius. Jis konkrečiai neįvardijo, kokių abejonių yra kilę dėl jo asmens. Paklaustas, kokių abejonių pats turįs, J. Antanavičius teužsiminė dar prieš skiriant jį ministru prašęs kelių dienų pamąstymui.

"Viskas įvyko labai jau greitai. Manau, kad galutinis sprendimas bus aiškus rytoj", - sakė J. Antanavičius.

BNS žiniomis, abejonių sukėlė kai kurie J.Antanavičiaus praeities faktai, apie kuriuos Prezidentūra gavo žinių iš šalies specialiųjų tarnybų. Šie faktai kol kas neatskleidžiami.

"Jei pačiam J.Antanavičiui kyla abejonės, tai premjeras turėtų patikslinti ministrų sąrašą", - BNS teigė šaltinis Prezidentūroje.

BNS žiniomis, J.Antanavičiaus perspektyvos dirbti naujojoje Vyriausybėje turėtų paaiškėti ketvirtadienį ryte.

Antradienį prezidentas Valdas Adamkus po keturias valandas užtrukusių derybų su premjeru Algirdu Brazausku ir Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu dekretu patvirtino A. Brazausko teiktą Vyriausybės sudėtį. V. Adamkus nesutiko, kad švietimo ir mokslo ministru būtų skiriamas anksčiau siūlytas socialdemokratas Rimantas Vaitkus bei į vidaus reikalų ministro postą siūlytas "darbietis" Viktoras Muntianas.

Per antradienį Prezidentūroje vykusias derybas minėti du prezidento nepageidaujami kandidatai buvo pakeisti Juozu Antanavičiumi į švietimo ir mokslo ministrus ir Gintaru Furmanavičiumi - į vidaus reikalų ministrus.

V. Adamkus teigė su abiem kandidatais kalbėjęsis telefonu ir šios kandidatūros jį patenkinę. Tačiau kartu V. Adamkus teigė, jog yra kreiptasi ir į specialiąsias tarnybas dėl minėtų kandidatų patikrinimo, be to, V. Adamkus žadėjo dar asmeniškai susitikti su abiem kandidatais.

Nors šalies vadovas antradienį dekretu paskyrė naują Vyriausybę, tačiau ji įgaus įgaliojimus veikti tik tuomet, kai Seimas patvirtins Vyriausybės programą ir kai prisieks visi naujojo Ministrų kabineto nariai.