„Esu įsitikinęs, kad tvirti santykiai tarp mūsų valstybių yra mūsų regiono saugumo pagrindas, ir džiaugiuosi, kad bendradarbiavimas gynybos ir saugumo srityje visada buvo plėtojamas atvirumo ir pasitikėjimo, paramos vienas kitam dvasioje“, – susitikime Lenkijoje sakė J. Olekas.

Pabrėždamas bendrus iššūkius Lietuvos ir Lenkijos saugumui, ministras J. Olekas su Lenkijos kolega sutarė glaudžiau bendradarbiauti ruošiantis NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje.

Lietuvos krašto apsaugos ministras išreiškė pritarimą anksčiau Lenkijos išsakytai pozicijai, kad Europos Rytuose nuolat būtų dislokuojamos Aljanso pajėgos.

„Mano nuomone, atsakydamas į Rusijos agresyvius veiksmus, NATO turi sustiprinti savo galimybę atgrasyti ir apsiginti“, – sakė J. Olekas. Pasak Lietuvos ministro, sąjungininkų karių ir technikos išankstinis dislokavimas regione yra būtinas patikimam atgrasymui.

Abiejų šalių ministrai taip pat aptarė gebėjimus priimti sąjungininkus, galimybes stiprinti oro gynybos ir kitus pajėgumus, vykdyti bendrus įsigijimus.