Pasak Vilniaus apygardos prokuroro Giedriaus Tarasevičiaus, "jei bus nustatyta, kad nuotraukoje esantis vyras ir J. Kazlauskas - skirtingi asmenys, alytiškiui įtarimai dėl dalyvavimo riaušėse bus panaikinti".

J. Kazlausku pareigūnai susidomėjo praėjusį pavasarį, kai vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl riaušių prie Seimo buvo sudarytas asmenų, dalyvavusių riaušėse, fotoalbumas ir gauta informacija, esą vienas iš nufotografuotų asmenų yra J. Kazlauskas.

Nors gavus kvietimą prisistatyti į policiją ten nuėjo taip pat Jonas Kazlausko tėvas ir paaiškino, jog jo sūnus sausio 16-ąją buvo namuose, pareigūnams to nepakako - sūnus buvo kviečiamas į policiją iš pradžių kaip liudytojas, vėliau - kaip įtariamasis.

Praėjusį sekmadienį, J. Kazlauskui mikroautobusu grįžtant iš Londono, Lenkijos pasieniečiai pranešė, jog jo ieško policija. Trečiadienį 1,5 valandos praleidęs Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vienutėje, vėliau surakintomis rankomis J. Kazlauskas nugabentas į sostinę ir apklaustas Vilniaus apygardos prokuratūroje.

Pasak J.Kazlausko, vyras nuotraukoje į jį šiek tiek panašus, tai galbūt suklaidino policininkus. Vis dėlto, J. Kazlausko teigimu, paaiškėjus tiesai jis svarstys galimybę reikalauti atlyginti patirtą moralinę žalą.