„Ačiū visiems, kurie daugelį metų mane palaikė, bet po partijos pirmininko rinkimų neturiu kito pasirinkimo ir turiu palikti partiją. Negaliu leisti, kad Živilė Pinskuvienė manimi prisidengtų savo politiniuose keliuose. Linkiu visiems sėkmės ir politinių aukštumų ateityje“, – savo paskyroje rašė V. Gapšys.

„Morališkai jau išėjau, teisiškai išeisiu nuo rytojaus“, – sekmadienio vakarą BNS sakė V.Gapšys.

Darbo partijos pirmininke išrinkta Ž.Pinskuvienė viešai per suvažiavimą pareiškė, kad V.Gapšys turi sustabdyti narystę organizacijoje, kol nesibaigė problemos su teisėsauga.

„Bando manimi tik prisidengti, pati pasidaryti skaidri. (...) Živilė Pinskuvienė mano narystę nori sustabdyti ne dėl mano problemų, o dėl savo problemų“, – tvirtino po Valentino Mazuronio pasitraukimo laikinai partijai vadovavęs V.Gapšys. Jis taip pat buvo partijos rinkimų štabo vadovas.

Pasak jo, Ž.Pinskuvienė pati turėjo problemų su teisėsauga, buvo įsivėlusių į balsų pirkimo skandalą 2012 metais, dabar būdama Širvintų rajono mere pralaimi teismus atleistiems darbuotojams, savivaldybė turi jiems išmokėti kompensacijas.

„Ne Živilei Pinskuvienei stabdyti mano narystę partijoje, – BNS sakė V.Gapšys. – (...) Buvau pasiruošęs padėti be kuriam naujam partijos pirmininkui, maniau, kad mūsų partija solidesnė, kad jos pirmininkas elgsis solidžiau.“

V. Gapšys yra teisiamas Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, o šių metų rugpjūtį jam pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir stambaus masto kyšininkavimo. Pareigūnų duomenimis, būdamas Seimo nariu „darbietis“ iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio yra paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį, kad veiktų koncerno naudai.

Sulaukęs šių įtarimų V. Gapšys atsisakė Seimo nario mandato. Jis teigė tuometiniam partijos pirmininkui Valentinui Mazuroniui siūlęs stabdyti narystę Darbo partijoje, bet sulaukęs jo paramos ir patikinimų, kad to nereikia daryti.

„Negalvojau, kad 13 partijai atiduotų metų baigsis tokiu man nemaloniu būdu. Viduje man skaudu. Deja, politika tokia, kad tenka priimti ir nemalonius sprendimus“, – BNS sakė V. Gapšys.

Jis atmetė galimybę ateityje grįžti į Darbo partiją. Politikas sakė neketinąs stoti ir kitą politinę jėgą.

Savo ruožtu S. Jakimavičius aiškino kol kas nesakantis sudie, tačiau esą nuo šiandien su Darbo partija jam ne pakeliui.

„Nesakau sudie, sakau - iki pasimatymo, bet nuo šiandien man su Darbo partija ne pakeliui...“, – teigė jis.

DELFI priemena, kad Darbo partijos pirmininke sekmadienį Kėdainiuose išrinkta Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. Dėl šio posto politikė varžėsi su Ukmergės rajono meru Rolandu Janicku.

Už Ž. Pinskuvienę per slaptą balsavimą buvo 354 suvažiavimo delegatai. Išduoti buvo 658 biuleteniai.

„Dėkoju už šį pasitikėjimą (....) Čia ne nominacija, čia atsakomybė. Ačiū jums, jūs esate mano jėga, didžiuojuosi jumis ir mes eisime tik aukštyn“, – suvažiavimo dalyviams sakė naujoji Darbo partijos pirmininkė.

V. Mazuronis stabdo narystę

Valentinas Mazuronis taip pat patvirtino, kad ketina stabdyti savo narystę partijoje.

„Vyko demokratiniai, normalūs rinkimai, bet, manau, kad su išrinkta pirmininke mūsų bioritmai nesutampa“, – paprašytas paaiškinti tokį sprendimą, DELFI sakė V. Mazuronis.

Valentinas Mazuronis

Narystės stabdymą jis taip pat aiškino nenoru trukdyti Ž. Pinskuvienės planams ar užmojams.

„Aš niekada negriežiu danties ant nieko, bet, manau, mūsų požiūriai į gyvenimą, politiką, daug dalykų, ko gero, per daug skiriasi“, – tikino politikas.

Jis nepanoro komentuoti kitų kolegų pasitraukimo. Paklaustas, kaip mano, kodėl tuomet partiečiai balsavo už Ž. Pinskuvienę ir išreiškė norą ją matyti pirmininkės poste, V. Mazuronis prisiminė JAV prezidento rinkimus ir balsavimą dėl „Brexit“.

„Žmonėms atrodo, kad toks sprendimas sėkmingas. Galiu palinkėti tik sėkmės, tai Darbo partijos pasirinkimas, bet kiekvienas žmogus turi galimybę pasirinkti savo poziciją. Man atrodo, kad šioje vietoje, daug ko buvo prikalbėta suvažiavime, nenoriu leistis į detales, teisingiausias mano žingsnis būtų stabdyti narystę partijoje“, – DELFI sakė V. Mazuronis.

Su Ž. Pinskuviene DELFI kol kas susisiekti nepavyko.