Praėjusį penktadienį Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė neatvyko į „Darbo partijos“ posėdį Kėdainiuose, o prie partijos vairo bent laikinai stojo Viktoras Uspaskichas.

„Štai viena įtakinga partija, turinti ypač gerai apmokamą rinkėjų armiją, pavydėtinai veiklią organizaciją, kelintąsyk degina nešvarius pinigus ir kompromituoja Lietuvos teisėsaugą. Jie aiškiai išsikvėpė ir pradeda netekti įtakos. Tai tame nieko blogo nematyčiau. Suabejojo tos partijos ateitimi net Seimo pirmininkė, atvirai nutarusi nusiplauti rankas. Žinokis, vargšas Viktorai. Gal pajudės garsioji šimtmečio byla, taip ir neištempta iki senaties nepaisant visų pastangų“, - teigė V. Lansbergis.

Kliuvo ir Rolando Pakso partijai „Tvarka ir teisingumas“.

„Dar vienas reiškinys, kurį matome ir kuris kelia klausimus. Tai gana senas visuomeninis judėjimas ir jo atžvilgiu neaiški mūsų laikysena. Tai reabilituojama „Tvarkos ir teisingumo“ sekta, kurią nuo seno, nuo „Almaxo“ ir Lienočkos epochos su tualetiniais popieriais, vis dar cementuoja aklas tikėjimas vado kankinyste. Metai iš metų jie kartoja tą patį. Pasirodė požymių, kad Lietuvos politinis spektras lyg sveiksta, senosios mantros apie sąmokslą prieš prezidentą jau nebetokios gyvybingos. Gali būti, kad sveikstama nuo tokio sektantizmo. Du mąstantys įtakingi nariai metė ir pasitraukė“, - teigė V. Lansbergis.

„Kažkuriame alubaryje, kažkieno susitarta, kad priesaikos sulaužymas tekainuoja 10 metų poilsio nuo kovų į aukščiausią valstybės postą. Ir vėl sektantai sapnuos, kaip jų kankinys dar kartą duoda priesaiką su malda ir taria „tepadeda man Dievas“, - pridūrė profesorius.

V. Landsbergis taip pat netiki „tvarkiečių“ teiginiais, kad jie tesiruošia kitąmet vyksiantiems Seimo rinkimams.

„Aną kartą padėjo velnias ir purvini pinigai, o dabar siūloma pakartoti eksperimentą. Gal nepadės, ką gali žinoti. Vaikams dalinant saldainius, neva kalbama tik apie Seimo rinkimus. Neapsimeskime kvailiukais. Konstitucijoje labai aiškiai pasakyta ir sutapatinama: galimybę kandidatuoti į Seimą bei prezidentus. O kvailiukais apsimeta atrodo net ir liberalai“, – konservatoriams kalbėjo V.Landsbergis.

V. Lansbergis išreiškė nuogąstavimus, kad nusikalstamos struktūros gali bandyti patekti į politiką,

„Gal pamatysime kitas mafijines struktūras, virstančias verslu ir besigretinančias prie politikos. Tai neatmestina. Politika virsta verslu. Matome. Gerai, kad to nematytume savo tarpe“, - teigė V. Landsbergis.