Kaip rašo „Klaipėda“, ten skeliamos atviros nuotraukos ir netgi kainoraščiai, o laikotarpis prieš Velykas, pasirodo, tikras darbymetis.
Uostamiestyje savo paslaugas siūlo apie dvi dešimtis moterų. Jų amžius – nuo 21 iki 46 metų. Atidžiau panaršius galima atrasti ir keletą savo paslaugas reklamuojančių dvidešimtmečių vyrų.

Paskambinus vienu skelbime nurodytų numeriu atsiliepusi mergina, išgirdusi, kad ieškoma Silvijos, bemat ragelį perdavė šiai. "Žinai, prieš Velykas esu labai užimta, tačiau jeigu tiktų laikas po vidurnakčio, tai už kantrybę galėtume ir kainytę paderinti", – derėtis su paskambinusiu vyriškiu neatsisakė skelbimo autorė. Vis dėlto aptarus susitikimo detales viena plaštakių, kuri prieš pat Velykas savo darbotvarkėje dar rado laisvo laiko, nesidrovėdama kainoraštį atsiuntė trumpąja žinute. Merginos darbo valanda kainuoja 200, o pusvalandis – 150 litų.

Šiuo metu pagalbą prostitucija besiverčiančioms moterims teikia Šeimos ir vaiko gerovės centras ir Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras. Turimais duomenimis, prostitucija moterys dažniausiai užsiima priverstinai. "Vargu ar atsirastų žmogus, kuris norėtų būti prievartaujamas, mušamas ar kitaip išnaudojamas ir žeminamas", – svarstė Pagalbos centro socialinė darbuotoja Aušra Kudytė. "Vadinamosios "savo noru" įsitraukusios į prostituciją moterys yra patyrusios traumuojančių išgyvenimų, turi sunkumų tarpasmeniniuose santykiuose ir santykyje su savimi", – tikino darbuotoja.

Yra fiksuojama ir tokių atvejų, kai prostitute tapti savo atžalą pastūmėja netgi tėvai. "Merginos įtraukiamos įvairiais būdais. Tarkime, per klaidingus darbo skelbimus, siūlomą fiktyvų darbą, fiktyvią santuoką su užsieniečiais, dažnai į prostitucijos tinklą moteris įtraukia asmenys iš artimiausios aplinkos – tėvai, dėdės, draugai", – pasakojo socialinė darbuotoja.